Kar yağışı ulaşımı aksatıyor

Güncelleme Tarihi:

Kar yağışı ulaşımı aksatıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Kayseri-Ankara karayolunun Çallıgedik ve Mucur, Kayseri-Adana karayolunun Araplıbeli, Kayseri Sivas karayolunun Lalebeli ve Beştepeler, Kayseri-Malatya karayolunun Yedioluk ve Ziyarettepe, Kayseri-Kahramanmaraş karayolunun ise Dokuzdolambaç bölgelerinde ulaşım güçlükle yapılabiliyor.

Trafik ekipleri, çekme halatı ve zincir bulunmayan araçların yollarına devam etmelerine izin vermiyor.

Kar kalınlığının 25 santime ulaştığı Erciyes Kayak Merkezi’ne de ulaşım güçlükle yapılabiliyor. Jandarma ekipleri, Hisarcık beldesinden sonra zincir takmayan araçların kayak merkezine gitmelerine izin vermiyor.

ORTA KARADENİZ: Orta Karadeniz’de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı yüzünden Samsun, Ordu, Amasya ve Sinop’ta toplam 463 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Kar yağışı özellikle Samsun’un Bafra, Kavak, Asarcık, Ayvacık, Vezirköprü, Havza ve Ladik ilçelerinde etkili oldu. Bu ilçelerde 170 köy yolu ulaşıma kapandı. Asarcık’ta, daha önce, 3 gün olarak belirlenen „kar tatili“ süresi ise 11 Ocak Salı gününe kadar uzatıldı.

Ordu’da ise Mesudiye, Gölköy, Gürgentepe, Aybastı, Çamaş ve Akkuş’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 105 köy yolunda ulaşım yapılamıyor. Akkuş, Gürgentepe ve Kabadüz ilçelerinde okullar 2 gün tatil edildi.

Amasya’nın Merzifon, Hamamözü, Gümüşhacıköy, Göynücek ve Taşova ilçelerinde de 120 köyle ulaşım sağlanamıyor. Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü yetkilileri, yol açma çalışmalarının yoğun kar yağışı nedeniyle güçlükle yürütüldüğünü belirterek,“ Acil ihtiyacı bulunan köylere öncelik veriyoruz“ dedi.

Sinop’un Durağan, Saraydüzü, Dikmen ve Boyabat ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle halen 66 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Yetkililer, kapalı köy yollarının açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

SERACILAR UYARILDI: Doğu Karadeniz’i de etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle seracıların don olayına karşı dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.

Trabzon Tarım İl Müdürü Ali Çankaya, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, soğuk hava koşulları dolayısıyla seracıların gerekli önlemleri almaları gerektiğini belirtti.

YOLLAR VE OKULLAR KAPANDI: Kırşehir’de kent merkezinde kar kalınlığı 5 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 20 santimetreye ulaştı. Kar ve tipi nedeniyle Kırşehir’in Çiçekdağı, Boztepe, Kaman ve Akpınar ilçelerine bağlı 172 köy yolu ulaşıma kapandı.

Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü, 4 ayrı ekiple bu sabahtan itibaren yol açma çalışmalarına başladı.

Kar yağışı nedeniyle Kırşehir-Ankara arasında da ulaşımın güçlükle yapılabildiği, Mucur ilçesi yakınlarında tipinin etkili olduğu bildirildi. Trafik ekipleri, çekme halatı ve zincir bulunmayan araçların yollarına devam etmelerine izin vermiyor.

Kırşehir Valisi İrfan Kurucu başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, il genelinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelindeki tüm ilköğretim okulları ile lise ve dengi okulların 3 gün tatil edilmesini kararlaştırdı.

Kar yağışının yanı sıra tipinin özellikle Çiçekdağı, Akçakent ve Kaman ilçelerinde etkili olduğu, bu ilçelere bağlı köylerin büyük çoğunluğunda taşımalı eğitim verildiği, bu nedenle öğrencilerin merkezlere ulaşımlarının sağlanmasının olanaksız olduğu belirtildi.

Kırşehir merkez ve Mucur ilçesinde, kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları ile lise ve dengi okullar dün, 1 gün tatil edilmişti.

Yozgat’ta önceki gün yağmaya başlayan kar, köy yollarının ve okulların kapanmasına neden oldu.

Yozgat Valiliği’nden yapılan açıklamada, merkez ilçedeki ve köylerdeki okulların 1 gün kapatıldığı bildirildi.

Köy Hizmetleri İl Müdürü Vahap Özkul, kar kalınlığının yüksek yerlerde 30 santimetreyi bulduğunu, 180 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti. Özkul, kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılabilmesi için 5 ayrı ekibin görev yaptığını kaydetti.

Kar yağışının etkili olduğu Niğde’de 20 köy yolu ulaşıma kapandı ve okullar bayram sonrasına kadar tatil edildi.

Niğde İl Hıfzıssıhha Kurulu, ilköğretim okulları ve liselerin kar yağışı nedeniyle 3 gün süreyle tatil edilmesine karar verdi. Bayram tatiline erken giren öğrenciler 11 Ocak Salı günü dersbaşı yapacak.

Sivas ve Tokat’ta önceki gece başlayan kar yağışı nedeniyle merkezde ve ilçelerdeki 555 köy yolu ulaşıma kapandı. Sivas’ın Şarkışla ilçesinde ilköğretim okulları 3 gün tatil edildi.

Sivas’ın merkez ve Akıncılar, Altınyayla, Divriği, Doğanşar, Gemerek, Gölova, Gürün, Yıldızeli ve Zara ilçelerine bağlı 425 köyün, kar yağışı ve tipi yüzünden kapanan yollarının açılması için Köy Hizmetleri’nin 13 ayrı ekiple başlattığı çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Tokat’ta ise merkez ve Almus, Artova, Başçiftlik, Erbaa, Niksar, Pazar, Reşadiye, Sulusaray, Turhal, Yeşilyurt ve Zile ilçelerine bağlı 130 köy yolu ulaşıma kapandı.

İçel’in Erdemli ilçesine bağlı 12 köyün yolu yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Okullar 2 gün süreyle tatil edildi.

Erdemli Kaymakamı Çetin Yücel’den alınan bilgiye göre, Güzeloluk, Sarıkaya, Taporeli, Koromşalı, Küstüllü, Veyselli, Hüsametli, Albeyli, Elbeyli, Yağdan, Yeniyurt ve Yağdacamili köylerinin yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Bu köylerde ilköğretim okulları, ulaşımın sağlanamaması nedeniyle 2 gün tatil edildi. Kaymakam Yücel, yolların açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.

Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde, dün başlayan ve halen devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi.

Bitlis ve çevresinde de etkili olan kar yağışı yüzünden, merkeze bağlı 7 köy yolu ulaşıma kapandı.

Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, özellikle Bitlis merkez, Hizan ve Ahlat ilçelerinde etkisini sürdürüyor. Kar kalınlığı Bitlis merkezde 20, Hizan’da 30, Ahlat’ta ise 10 santimetreye ulaştı.

ERZURUM’DA KAR, YERİNİ GÜNEŞLİ HAVAYA BIRAKTI: Yoğun kış şartlarının hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar yağışı beklenirken bugün, güneşli havayla birlikte adeta bahardan kalma bir gün yaşanıyor.

Bölge illerinde dün başlayan kar yağışı özellikle Erzincan ve Ardahan’da etkili olurken, bu illerde hala 200 dolayında köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Ardahan-Şavşat karayolu da kar yüzünden ulaşıma kapalı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklıklarının Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı’da 2, Iğdır ile Erzincan’da 6 derece olacağını kaydetti.

Yetkilileri, alçak basınç merkezi cephe sisteminin etkisindeki bölgede önümüzdeki günlerde yeniden kar yağışı beklendiğini bildirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!