Kar yağışı sürecek

Güncelleme Tarihi:

Kar yağışı sürecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları dışında tüm yurt, kar yağışı altında... Çok sayıda köyle bağlantı kesildi. Konya Ilgın'da okullar 2 gün tatil edildi. Kar yağışının hafta sonuna kadar sürmesi bekleniyor.

TÜRKİYE'nin büyük bölümünü etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Karakış, depremzedelerin derdini bir kat daha artırdı. Doğu Karadeniz'de 340, Konya'da 70 köy yolu ulaşıma kapandı. Konya'nın Ilgın İlçesi'nde kar yüzünden okullar 2 gün tatil edildi.

Bolu'da 2 gündür devam eden kar yağışı depremzedeleri perişan etti. Depremzedelerin büyük bölümü yakacak derdine düştü.

Karayolları ekipleri Ankara-İstanbul karayolunun Bolu Dağı kesiminde tuz dökme çalışmalarını sürdürürken, sürücüler de buzlanmaya karşı uyarıldı.

KÖY YOLLARI KAPALI

Orta Karadeniz Bölgesi'nde kar yağışı yüzünden 340 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar Samsun'un Kavak, Asarcık, Havza, Vezirköprü, Ladik ve Ayvacık İlçesi'nde etkili olurken, kar kalınlığı ilçe merkezlerinde 15-20, yüksek kesimlerde ise 40 santimetreye ulaştı.

Kar, Ordu'nun Mesudiye, Gölköy, Gürgentepe, Aybastı, Çamaş ve Kumru, Sinop'un Durağan, Boyabat, Saraydüzü ve Türkeli, Amasya'nın ise Göynücek, Merzifon, Taşova, Gümüşhacıköy ve Hamamözü İlçesi'nin yüksek kesimlerinde etkili oldu. Samsun'da 110, Ordu'da 75, Sinop'ta 50 ve Amasya'da 105 köy yolu ulaşıma kapandı. Enerji nakil hatlarında meydana arızalar nedeniyle çok sayıda köye elektrik verilemedi ve bazı köylerde de telefon görüşmeleri aksadı.

OKULLAR TATİL

Konya'nın Ilgın İlçesi'nde kar nedeniyle okullar 2 gün tatil edilirken, Doğanhisar İlçesi'nde de taşımalı eğitim yapılamıyor. Kadınhanı ve Ilgın İlçesi'nde 70 dolayında köy yolu ulaşıma kapandı. Ilgın ilçe merkezinde kar kalınlığının 27, yüksek kesimlerde 70 santimetreye ulaştı. Konya-Isparta ve Konya-Antalya karayollarında buzlanma nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksamalar oluyor. Konya il merkezinde kar kalınlığının 7 santimetreye ulaştı.

Kayseri'de tipi yüzünden görüş mesafesi sıfıra inen Kayseri-Malatya Karayolu trafiğe kapatıldı. Araçlar Bünyan İlçesi üzerinden eski yolu kullanmaları konusunda uyarılıyor.

Samsun’un Asarcık İlçesi’nde de okullar üç gün tatil edildi.

Karakışın beyaz yüzü

Ankara'da önceki gün başlayan ve aralıklarla süren kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Yine de yayalar, karda yürümenin zevkini çıkarıyorlar. Başkent beyaz bir örtüyle kaplanırken, 17 karla mücadele ve 20 tuzlama aracı ile yapılan çalışmalar sonucu, kapalı yol bulunmuyor. Tuz stoku 3 bin ton civarında bulunan Ankara'da özellikle kentin yüksek kesimlerinde Turan Güneş Bulvarı, Cinnah Caddesi, Dikmen, Atatürk Sitesi gibi bölgelerde yapılan çalışmalar sonucu 05.30'dan itibaren bütün yollar ulaşıma uygun hale getirildi.

Kayağa niyet kızağa kısmet

YILBAŞINDA yeteri kadar kar yağmaması nedeniyle hayal kırıklığına uğrayan Uludağ'da bulunan otel işletmecileri, tüm umutlarını Ramazan Bayramı tatiline bağladı. Kayak yapmak için beyaz cennete gelen tatilciler ise pistlerde yeterince kar bulamayınca, zorunlu olarak kızakla kaydılar. Kayakseverler tarafından, 'Beyaz cennet' olarak tanınan, Türkiye'nin en modern kayak tesislerine sahip Uludağ, sıkıntılı günler yaşıyor. Beklenen karın yağmaması sonucu, yeni yıla hayal kırıklığıyla giren otel sahipleri, yılbaşında doluluk oranının sadece yüzde 50 olarak gerçekleştiğini açıkladı. Güney Marmara Turistik Oteller ve İşletmeciler Birliği Başkanı Işık Uğurtuğ, ‘‘Zararımız çok büyük. Tüm umudumuz, Ramazan Bayramı. Bayramda da hüsran olursa, oteller zorunlu olarak işci çıkartacak, belki de işletmelerini kapatacak’’ diye konuştu.

İstanbul karla süslendi

İSTANBUL yeni yılın ilk haftasına, beyaza bürünmüş olarak girdi. Önceki sabah serpiştiren kar, dün sabah kentin yüksek kesimlerini beyaza boyadı. Ancak karın büyük bölümü öğlene doğru eridi. Çamlıca, Kavacık gibi yüksek kesimlerde kar kalınlığı 4 santimetreye ulaşırken, yağış nedeniyle çevreyolları ve Boğaz köprülerinde çok sayıda hasarlı trafik kazası oldu. Şiddetli rüzgár nedeniyle Adalar-Yalova ve Kartal-Yalova vapur seferleri de gecikmeli olarak yapıldı. Sarıyer Bahçeköy ve Zekeriyaköy'de sabah yaklaşık 4 santim yüksekliğindeki karla karşılaşan çocuklar, kartopu oynadı. İşe otomobilleriyle gidenler araçlarının üzerindeki karları temizlemek için çaba harcadılar.

Bugün ve yarın hava durumu

TÜM yurtta etkili olan soğuk ve yağışlı hava, önümüzdeki günlerde de etkisini sürdürecek ve hava sıcaklığı azalmaya devam edecek.

Deprem bölgesinde de etkisini sürdürecek olan kar yağışı, bugün öğleye kadar Marmara'nın batısı ile kıyı Ege dışında, tüm yurtta etkili olacak.

Yağışların Akdeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur, diğer bölgelerde kar şeklinde olması beklenirken, rüzgar kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Kar kalınlığı Ilgaz'da 25, Palandöken'de 5, Uludağ'da 4 ve Erciyes'te 10 santimetre olarak ölçüldü.

Erciyes’te kar sevindirdi

Erciyes Dağı'na kar yağması turizmcileri sevindirdi. Kar kalınlığı 15 santime ulaştı. Kayak sezonunun açılması için kar kalınlığının en az 50 santime ulaşması bekleniyor. Orta Anadolu Bölgesi'nde hafta sonuna kadar kar yağışı sürecek. DHA

Bugün

bazı merkezlerde beklenen en düşük ve en yüksek hava sıcaklıkları şöyle:

KOCAELİ 3 -1

DÜZCE 2 -2

SAKARYA 3 -2

BOLU 0 -6

BURSA 3 -2

YALOVA 4 0

İSTANBUL 4 0

ANKARA 2 -4

ESKİŞEHİR -1 -6

ZONGULDAK 4 -1

Yarın

KOCAELİ 5 0

DÜZCE 4 0

SAKARYA 5 -1

BOLU 2 -4

BURSA 5 0

YALOVA 5 1

İSTANBUL 6 1

ANKARA 4 -2

ESKİŞEHİR 1 -4

ZONGULDAK 6 1

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!