Kar yağışı hava ulaşımını da olumsuz etkiledi

Güncelleme Tarihi:

Kar yağışı hava ulaşımını da olumsuz etkiledi
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2011 08:08

İSTANBUL’u etkisi altına alan kar yağışı ve şiddetli rüzgar, hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. Gece saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmesi gereken iki uçak, yoğun kar yağışı ve şiddetli rüzgar nedeniyle Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı.

Kar yağışı sonucu Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pist frenleme değerlerinin düşmesi nedeniyle Pegasus Havayolları’nın PC-183 sefer sayılı Konya-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı ve Sunexpress Havayolları’nın XQ-9441 sefer sayılı Samsun-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı Atatürk Havalimanı’na yönlendirilerek inişini gerçekleştirdi.

ATATÜRK HAVALİMANI’NDA KAR ALARMI

Öte yandan en üst düzeyde alarma geçilen Atatürk Havalimanı’nda 24 saat süreyle pistlerde ve apronda ekipler karla mücadele araçlarıyla uçuşların aksamaması için çalışmalarına devam ediyor. 40 kişilik özel bir ekip ve 40 adet karla mücadele aracı pistlerin açık kalması için gece boyunca çalışmalarını sürdürdü. Uçaklarda buzlanmaya karşı iki ayrı noktada de/anti-icing işlemi uygulanarak, pist başı yapan uçaklar alkol ve glikozdan oluşan kimyasal maddeyle yıkanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!