Kar Türkiye’ye giriş yaptı

Güncelleme Tarihi:

Kar Türkiye’ye giriş yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 1997 00:00

Haberin Devamı

Karakış ekimde geldi

Avrupa'dan sonra Balkanlar'a ulaşıp, 4 gündür Bulgaristan'ı olumsuz etkileyen kar yağışı sonunda Türkiye'ye de geldi. Kar kalınlığı sınır bölgelerinde 10 santimi buldu.

Kar yağışı, Kırklareli'nin Bulgaristan sınırına 12 kilometre mesafedeki Dereköy Beldesi'nde önceki gün sabahtan itibaren etkili oldu. Daha çok Dereköy Gümrük Kapısı'nın bulunduğu sınır kesiminde yoğunlaşan kar yağışı nedeniyle buradaki çalışmalar da aksadı. Görevliler yollardaki buzlanma nedeniyle sınır kapısına gelirken sıkıntılı anlar yaşadılar.

Turistler dönemedi

Gümrüğe gelen turistler de, kar yağışı nedeniyle araçlarını peronlara iterek götürmek zorunda kaldılar. Dereköy'den önceki gün öğleden sonra çıkış yapmak isteyen bazı Bulgar ve Rus turistler de Bulgaristan'daki olumsuz hava koşulları nedeniyle geceyi Kırklareli'nde geçirerek sabah yola çıkmayı tercih ettiler.

Isı gece eksi 1

Kar yağışı Dereköy'ün yanı sıra sınır kesimindeki Şükrüpaşa, Karadere, Aziziye, Çağlayan, Karaabalar, Ahlatlı köylerinde de etkili oldu. Kar yağışı dün öğle saatlerinden itibaren etkisini azaltarak aralıklı olarak yağdı. Bulgaristan sınırına yakın kesimlerde sıcaklık gece sıfırın altında 1 dereceye kadar düşerken, gündüz 4 dereceye çıktı.

Soğuk hava sürecek

Meteoroloji yetkilileri soğuk havanın akşam saatlerinde etkisini kaybettiğini belirtirken, dün hava sıcaklıkları Kırklareli'nde 5, Tekirdağ'da 11, Edirne'de ise 4 derece oldu. Sınır köylerinde yaşayan bazı vatandaşlar da erken bastıran kışa hazırlıksız yakalandı. Meteoroloji yetkilileri bölgede soğuk havanın bir süre daha etkili olmasının beklendiğini ifade ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!