Kar ne zaman yağacak?

Güncelleme Tarihi:

Kar ne zaman yağacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2019 11:57

Hava sıcaklıklarının düşmesi ve yağmurlu havanın kendini göstermesiyle birlikte, vatandaşların kar yağışına yönelik beklentisi arttı. Kar yağışının ne zaman olacağını merak eden vatandaşlar, Meteoroloji'den gelen bilgileri sorguluyor. Peki, kar ne zaman yağacak?

Haberin Devamı

Kasım ayı ile birlikte kar yağışına yönelik araştırmalar da hız kazandı. Bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının düşmesi, beraberinde 'Ne zaman kar yağacak?' sorusunu da getirdi. İşte, kar yağışına ilişkin Meteoroloji'den gelen son açıklama...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, bugün akşam saatlerinden sonra Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinin bin metre üzeri yüksek kesimleri, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri) ile Sivas çevrelerinde, gece saatlerinden sonra da Doğu Anadolu'nun kuzeyinde (Erzurum, Kars, Ardahan ile Ağrı, Erzincan ve Tunceli'nin kuzeyinin yüksek kesimlerinde) karla karışık yağmur ve kar yağacağı tahmin ediliyor.

Karın il merkezlerinde hafif bir örtü (1-4 santimetre) bırakacağı, yüksek kesimlerde ise 5-20 santimetre civarında olacağı öngörülüyor.

Haberin Devamı

Cumartesi günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen yağışlar nedeniyle oluşabilecek ulaşımda aksama ve buzlanmaya karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BAKMADAN GEÇME!