Kaptan mahkemede sustu

Güncelleme Tarihi:

Kaptan mahkemede sustu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde, 13 Şubat'ta TPAO İstanbul adlı tankerde, 2 itfaiyecinin ölümü, 19'unun da yaralanmasına neden olan yangınla ilgili hakkında dava açılan tanker kaptanı Cüneyt Cem Yücer dünkü duruşma boyunca hiç konuşmadı.

Kartal 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, tutuksuz yargılanan Cüneyt Cem Yücer hazır bulundu. Sanık avukatı, hazırlanan iki bilirkişi raporunda çelişkiler olduğunu, yangının çıkış sebebini tam olarak ortaya koyan bir rapor bulunmadığını ve yangında Kaptan Yücer'in kusuru konusunun netleşmediğini belirtti. Mahkeme heyeti, yeni bir raporun hazırlanmasına gerek olup olmadığının anlaşılması için bilirkişi raporunun iddia makamı ve sanık avukatları tarafından tekrar incelenmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca, olayın nasıl meydana geldiğinin belli olması nedeniyle ifadeleri alınmayan 3 mağdurun dinlenilmesine gerek görmedi. Duruşma, bilirkişi raporunun taraflar tarafından incelenmesi için ertelendi.

Tuzla Gemsan Tersanesi'nde bakım ve onarımı yapılan TPAO İstanbul adlı tankerde, 13 Şubat'ta patlama sonucu başlayan yangında, 21 itfaiyeci ile gemi kaptanı yaralanmıştı. Ağır yaralanan itfaiye erlerinden Celil Dağ ile İbrahim Koray daha sonra ölmüştü. Yangına sebebiyet vermek suçuyla hakkında dava açılan tanker kaptanı Cüneyt Cem Yücer, 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!