Kaplan çöle indi

Güncelleme Tarihi:

Kaplan çöle indi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yıl 1924. Gecenin karanlığı çökerken Marsilya'nın nemli sokaklarındayız. Jandarma'nın düdük sesi yankılanır. Tren istasyonunda güzel bir kadın tek başına beklemektedir. Yakınlarda ise Alain Lefevre dar sokaklardan geçmekte ve çaresizce gölgelerde saklanmaktadır. Gece olmadan önce bu genç boksör, bu kadını kurtarmak için yaptığı boks maçında tuzağa düşürülmüştür. İki kişinin katili olarak aranmaktadır.

‘‘ÇÖL Kaplanı arkadaşlık, dostluk, kendini bulma ve kendini geliştirme üzerine kurulu’’ diyerek filmi kısaca özetliyor Jean Claude Van Damme... Herşeyin olduğunu sanan fakat birşeyleri arayan bir adamın filmi benim için yepyeni bir başlangıç oldu diyor.

Filmin diğer rollerde Adewale Akinnouye-Agbaje, Steven Berkoff ve Jim Carter var.

Peter MacDonald'ın yönettiği Çöl Kaplanı müthiş görüntülere sahip bir aksiyon filmi... Filmin en önemli özelliklerinden biri de, Van Damme'ın diğer üç lejyonlerle kurduğu arkadaşlık... Yönetmenin dövüş sahnelerinde olduğu kadar diyaloğun hakim olduğu sahnelerde de başarılı bir iş ortaya çıkardığı görülüyor.

Peter Mac Donald, Çöl Kaplanı için şunları söylüyor: ‘‘Belli çağda mı yoksa modern zamanda mı geçen bir film yapmayı tartışırken belli bir zamanda geçen film aklımıza yattı. 20'lerde geçen Çöl Kaplanı biraz egzotik. Filmde herkes eşit güçte, eşit zekada ve neredeyse ölümler bile eşit...’’

Filmin diğer prodüktörü olan Edward Pressman ise ‘‘Bu Marsilya'nın, Fas çöllerinin, aşkın, kayıpların, bir adamın kendi sorumluluklarının bilincine varmasının ve hayatını kontrol altına almasının filmi. Ve bence bu rol Van Damme için biçilmiş kaftan’’ diyor.

Çekimleri Fas'ın büyülü atmosferinde tamamlanan film, izleyiciyi görüntü olarak da etkilemeyi hedeliyor.

Kasım şafağında yapılan çekimler son derece etkileyiciydi. Orada bir tente şehri kuruldu ve 250 kişilik bir ekiple çalışmalar başladı. Özel eğitimli atlar geldi ve çekime geçildi. Aktörler 1900'lü yılların kostümleri içinde rahattılar.

Herşeyin bedeli var

Van Damme, Box Office yapan sayılı aktörlerden... Onu Double Team, Maximum Risk, Universal Soldier ve Knock Off gibi filmlerden tanıyoruz.

Asıl adı Jean-Claude Van Varenberg olan ünlü aktörün doğum tarihi 18 Ekim 1960... Belçika'da doğan ünlü aktör, dövüş sanatının ustası olarak tanınıyor. Geniş bir hayran kitlesine sahip olan Van Damme bir süre özel hayatında çeşitli sorunlar yaşadı.

Evliliklerini yürütemeyen ve üç çocuğu olan aktör, uzun mücadelelerden sonra özel yaşamını düzene soktu. Ve hayranlarının karşısına yepyeni filmlerle çıktı.

Aktöre formunu nasıl koruduğu sorulduğunda herşeyin bir bedeli olduğunu söylüyor. Vücudun zamanla eskidiğini ve formunu korumak için hergün çalışması gerektiğini de sözlerine ekliyor.

Virüs çizgi romandan beyazperdeye geçti

Oolay ilk başta terk edilmiş görünen bir Rus bilim gemisinde geçiyor. Fırtınadan kurtulmak için bu gemiye çıkanların, gemide bazı şeylerin ters gittiğini anlamaları uzun sürmüyor. Kendilerini bir anda evrenin hiçbir yerinde görülmeyecek kadar güçlü bir elektronik gücün karşısında buluyorlar. Zaman ve uzay içinde yolculuk yapabilen bu akıllı ve güçlü elektronik yaratık, yerleşmek için yeryüzünü seçmiş. Ve kendisi hayatta kalabilmek için de varoluşunun tek tehdidi olarak gördüğü ve virüs olarak değerlendirdiği insan neslini yok etmek zorunda...

Başrollerinde Jamie Lee Curtis, William Baldwin ve Donald Sutherland'in oynadığı filmin yönetmeni ise, daha önce Terminatör 2 ve The Abyss'de görsel efektler süpervizörlüğü yapan ve bu filmle ilk kez yönetmenliğe soyunan John Bruno. Aynı adı taşıyan çizgi romandan uyarlanan filmin senaryosu Dennis Feldman, Jonathan Hensleigh ve Chuck Pfarrer'a ait...

Ofis çılgınlığı Yaşasın tembellik

BEAVIS ve Butthead ile King of the Hill'in yaratıcısı Mike Judge'ın ilk deneyimi olan Ofis Çılgınlığı (Ofice Space) günümüzün ağır stres altındaki insanlarının iç dünyalarına komik bir yolculuk yapıyor. Filmin başrollerinde Jennifer Aniston ve Ron Livingston'ın yanında David Herman, Ajay Naidu, Gary Cole ve Stephen Root gibi isimler var.

Yönetmen Mike Judge; Beavis ve Butthead'den önce yarattığı Milton karakterinden oldukça etkilendi. ilk filmi olan Ofis Çılgınlığı'nda bu karakteri de doyasıya kullanmış. ‘‘Uzun zamandır ofiste geçen komedi filmleri yapılmıyordu. Bence şu kaotik çalışma hayatı içinde insanların gerçekten biraz alaya almaları gereken en önemli şey iş yaşamları...’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!