Kapı önünde taciz ateşi

Güncelleme Tarihi:

Kapı önünde taciz ateşi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2015 00:32

Rus savaş uçakları Hatay Cilvegözü ve Kilis Öncüpınar sınır kapılarına yakın bölgelere peş peşe saldırı düzenledi. Kilis’in karşısındaki Azez’de önceki gün TIR konvoylarını vuran Rusya, dün aynı bölgeyi hedef aldı. Bomba boş araziye düştü. Cilvegözü’ne 10 km mesafedeki Sarmada kasabasına yönelik saldırıdaysa ölü ve yaralılar var.

Haberin Devamı

Kapı önünde taciz ateşi

KİLİS’te Öncüpınar Sınır Kapısı’nın karşısında bulunan Suriye’nin Azez ilçesinde önceki gün Rusya savaş uçakları TIR konvoyunu hedef almış ve 7 kişi yaşamını yitirmişti. Rus savaş uçakları dün de Azez’de Halep yolu üzerinde TIR’ların park ettiği alana hava saldırısı düzenledi.

Haberin Devamı

Azez halkının ekmek ihtiyacının karşılandığı fırının da bulunduğu bölgeye yönelik saldırıda uçaklardan atılan bombaların, fırının yanındaki boş araziye düştüğü bildirildi. Ölen ve yaralanan olmadı. Bombanın düştüğü arazide büyük çukur oluştuğu bildirildi. Patlamanın ardından İHH’nın da aralarında olduğu sivil savunma görevlileri, bölgede inceleme yaptı. Azez’de ayrıca  kullanılmadığı belirtilen bir un ve bir tekstil fabrikasına da hava saldırısı düzenlendi. 

FÜZELERLE VURDU

Rus savaş uçakları Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı’na yaklaşık 10 kilometre mesafedeki Suriye’nin İdlib’e bağlı Sarmada kasabasını da füzelerle vurdu. Rusya’ya ait uçakların 4 füze attığı, çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu bildirildi. Gıda yüklü TIR’ların da hedef alındığı saldırıda çevredeki binalar hasar gördü.

Haberin Devamı

HASTANE KALDIRILDI

Sınırın sıfır noktasında Sağlık Bakanlığı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi tarafından kurulan sahra hastanesinde 3’ü doktor 25 sağlık personeli görev yaparken, 4 ambulans da hazır bekletiliyordu. Bayırbucak Türkmenleri’nin olduğu bölgedeki sahra hastanesinin yoğun çatışmalar nedeniyle Türkmenler tarafından kaldırıldığı belirtildi. Hatay’ın Yayladağı ilçesine bağlı Denizgören Mahallesi’nin hemen karşısındaki Türkmen dağlarının başladığı yerde bulunan Karaduran Karakolu’ndaki rejim askerleriyse elleri tetiklerinde mevzilerinde bekliyor. Hemen birkaç yüz metre ötesine kadar yaklaşan Türk Sahil Güvenlik botları da yine Türk sınırında güvenlik tedbirlerini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Kapı önünde taciz ateşi

SINIRI GEÇTİLER

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı güçlerin karadan, Rusya’nın havadan ve denizden vurduğu Bayırbucak bölgesindeki Türkmenlerin Türkiye sınırına geldiği bildirildi. Sınıra yakın Yamadi köyündeki çadır kampta kalan 80 Türkmen de dün öğle saatlerinde sınırı aşarak Hatay’ın Yayladağı ilçesine geçiş yaptı. Yayladağı ilçe merkezine gelen Arap ve  Türkmen Suriyeliler bombalı saldırı nedeniyle kaçanların Türkiye sınırına doğru geldiğini söyledi. Kimi Türkçe bilmeyen Türkmenler bölgeye hava saldırısının çok fazla olduğunu belirtirken, “Yağmur gibi bomba yağıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kapı önünde taciz ateşi

IŞİD YOK BİZ VARIZ

SURİYE’nin Lazkiye ili kırsalındaki Bayırbucak bölgesinde yaşayan Türkmenler, Rus uçaklarının Türkmendağı'ndaki köylerde sivilleri hedef aldığını, bölgede IŞİD olmadığını ancak Rusya'nın saldırılarını meşru göstermek için böyle bir algı oluşturmaya çalıştığını söyledi. Türkmendağı'ndaki Karamanlı, Sallur, Çukurcak ve Çömeren köylerinde yaşayan Türkmenler, Rus uçaklarının hedef gözetmeksizin sivil halkın yaşadığı alanları bombaladığını aktarıyor. 17 yaşındaki Ali Mahmut, çok korktuklarını ve bomba sesinden uyuyamadıklarını belirterek, "Burada DAEŞ (IŞİD) yok. Bu savaş artık bitsin, her gün bomba atıyorlar, dayanamıyoruz" derken, 45 yaşındaki Ahmet Yusuf da "Rus uçakları sivilleri, camileri vuruyor. Küçük kızım bomba sesini duyunca baba diye boynuma sarılıyor. Bilmem nereye gideceğiz. Millet sınıra yığılıyor, evi bahçesi harap oluyor" diye konuştu. (AA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!