Kapatma sorulacak

Güncelleme Tarihi:

Kapatma sorulacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2013 01:28

Hükümet, tepkiler üzerine dershanelerin kapatılmasını yeniden değerlendirme kararı aldı. Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası kararı açıkladı: “Hükümetin dershanelerle ilgili kararı doğru ama paydaşlarla tekrar konuşulmasının yararlı olacağı konusunda görüş birliğine vardık.”

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından soruları yanıtladı. Dershaneler konusunda halka yanlış aksettirilen bazı bilgilerin bulunması nedeniyle yeniden ele alınması konusunda görüş birliğine vardıklarını söyledi. Arınç, şöyle konuştu: “Bu konuda tarafgir hareket eden bir hükümet değiliz. Eskiden dershanelere duyulan ihtiyaç eğitim sistemindeki aksaklıklar sebebiyle çocuklarımızın başarılı olamaması gerçeğiydi. Ama şimdi diyoruz ki eğitime bu kadar yatırım yaptık, dershanelere artık ihtiyaç kalmamalı. Artık eğitimi okullarımız vermeli, ilave bir tedbire ihtiyaç kalmamalı. Çocuklarımız ve aileleri bir takım masraflar yapma külfetinden kurtulmalılar. Bu yeni eğitim sistemi ciddi şekilde uygulanırsa dershaneler bir ihtiyaç olmaktan çıkmıştır diye düşünüyoruz.

Haberin Devamı



İNŞALLAH GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Bugün (dün) çok güzel bir görüşme yaptık. Sayın Başbakanımız, Milli Eğitim Bakanı’na talimat verdi. Bu konuda kim ne söylüyorsa görüşeceksiniz. Kimin ne talebi varsa hükümet olarak karşılayıp karşılayamayacağımıza bakacaksınız, sonra bir mutabakatla veya en azından kamuoyuna projemiz budur diye net çıkma şansı bulacağız. Bu konu Türkiye’nin, öğrencilerimizin, eğitim sistemimizin lehinedir. İnşallah zaman içinde gerçekleştirme fırsatı bulacağız.

BÜLENT ARINÇ'TAN AÇIKLAMA

AF, BUGÜNÜN GÜNDEMİNDE YOK

(Genel af konusu) Cezaevlerini boşaltacak olan biz değiliz. Türkiye’de yargı var. Dağa çıkmaların önlenmesi çözüm sürecinin iyi sonuçlanmasına bağlı. Genel af bugünün gündeminde yok.

BAŞBAKAN İLE MESELE KALMADI

(Başbakan Tayyip Erdoğan’la görüş ayrılığı) Bizim için mesele kalmamıştır. Sayın Başbakanla bu konuyu kendi içimizde gayet güzel bir şekilde konuştuk. Ve görevimizi en iyi şekilde yapmak için söz verdik.”

İnce ayarla yola devam

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’na yakın kaynaklar taslağın tekrar kamuoyuyla paylaşılmasının kapatma sürecinin askıya alınması anlamına gelmediğini belirterek, Hürriyet’e şunları söyledi: “Tam tersine bize Bakanlar Kurulu sonrası gelen bilgi Başbakan’ın dershanelerin dönüştürülmesi sürecinin hızlandırılması ve biran önce yasalaştırılması talimatı verdiği yönünde. Sadece kısa süreçte dershaneler, sivil toplum kuruluşları ve paydaşlar ile taslağın üzerinde ince ayarların yapılması söz konusu olabilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!