Kanlı mezuniyet gecesine 7 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Kanlı mezuniyet gecesine 7 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2003 01:45

Kadıköy'de mezuniyet eğlencesinde Bostancı'daki Botanik Bar'da dans yüzünden başlayıp sokağa taşan ve bir kişinin öldüğü kavga ile ilgili gözaltına alınan 7 kişi, dün Kadıköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Kavgada boğazından bıçaklanarak öldürülen 19 yaşındaki Emrah Ertin'in cenazesi, toprağa verilmek üzere Sakarya'ya götürüldü. Olaydan sonra gözaltına alınanlardan Ali Rıza Karabulut, Fevzi Baltacıoğlu, Ahmet Kiraz'ın yanı sıra, kavgaya karıştıkları iddia edilenlerden Onur Göylüler, Umut Tosyalı, Yücel Çalışkan ve Hasan Kemal Tuncer de dün yakaladı.

Zanlılar sorgularında cinayetin nasıl ve kim tarafından işlendiğini görmediklerini iddia etti. Gece karanlığı ve kavgaya çok sayıda kişinin katılarak arbede yaşandığını söyleyen zanlılardan Ali Ruşen Karabulut'un, bıçakla yaralama suçundan daha önce sabıkası bulunduğu bildirildi.

Polisteki işlemleri tamamlanan Dilek Sabancı Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Fevzi Baltacıoğlu (19), bu okulun eski öğrencisi Ali Ruşen Karabulut (19), Ali Kiraz (19), Umut Tosyalı (19), Onur Göylüler (19), Yücel Çalışkan (23) ve Hasan Kemal Tuncer (24) Kadıköy Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyedeki sorgu geç saatlere kadar sürerken, boğazına isabet eden bıçak darbesi ile ölen Emrah Ertin'in bir grup arkadaşı ise, zanlıları protesto edip yuhaladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!