Kandil ne zaman? 2020 Miraç Kandili tarihi

Güncelleme Tarihi:

Kandil ne zaman 2020 Miraç Kandili tarihi
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2020 14:20

Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili’nin 2020 tarihi için geri sayım devam ediyor. Bu yıl mart ayının son günlerinde idrak edilecek olan Miraç Kandili, ‘üç aylar’ın ilki olan recep ayının 27'nci gecesine denk geliyor. Peki, yılın ikinci kandili olan Miraç Kandili bu yıl ne zaman? İşte Miraç Kandili’nin tarihi ve önemiyle ilgili bilgiler…

Haberin Devamı

 İslam aleminde "Allah'a yükseliş ve arınma" olarak kabul edilen Miraç Kandili'nin bu yılki tarihi için sayılı gün kaldı. Miracın Hicret'ten bir yıl ya da 16 ay önce recep ayının 27. gecesinde gerçekleştiğine inanılır. Miracın gerçekleştiğine inanılan gece "miraç kandili" olarak kutlanır. Bu gece ile ilgili dini konuşmalar ve kutlamalar yapılır, dua ve tesbihat yapılır ve Yasin okunur. İnanca göre Muhammed Miraç’ta kendisine sunulan şarap, bal ve süt dolu üç bardaktan süt bardağını tercih ederek sütü içmiştir. Bu sebeple Anadolu'da çoğu yerde bu gecede süt içme ve dağıtma geleneği olduğu ifade edilmektedir. Bazı yerlerde tatlı da yapılır ve dağıtılır. Konya'da bu geceye “süt gecesi” de denilmektedir.

2020 Yılı Dini Günlerin Listesi'ne göre Miraç Kandili bu yıl 21 Mart 2020 tarihinde idrak edilecek.

Haberin Devamı

HAZRETİ MUHAMMED'İN ALLAH'IN HUZURUNA YÜKSELDİĞİ GECE

İslam inancına göre, Hazreti Muhammed, Miraç gecesi, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Hazreti Muhammed, yolculuğunda "Burak" adlı binekle seyahat etti.

Beş vakit namaz, miraç gecesinde farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi verildi ve Miraç gecesinde "Amenerrasulü" diye başlayan Bakara Suresi'nin son iki ayeti indirildi.

Ayrıca bu gece Allah, Hazreti Muhammed'e insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan on iki emir vahyetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!