Kandil’e yeni yıl bombaları

Güncelleme Tarihi:

Kandil’e yeni yıl bombaları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2022 07:00

Yılbaşı gecesinde Kandil Dağı civarında hareketlilik tespit edildi. Yüklü olarak havalanan F-16’lar Kandil’de belirlenen bölgeye lazer güdümlü bombalar yağdırdı. Terör örgütüne ait sığınaklar ve cephanelik imha edilirken, 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

TÜRK Silahlı Kuvvetleri 2022 yılında da terörle mücadelenin etkin şekilde yürütüleceğini yılbaşı gecesi gösterdi. Türk Hava Kuvvetleri’ne ait F-16’lar, PKK’nın ana karargâhının bulunduğu Kandil’e hava harekâtı düzenledi. Terör örgütünün beklemediği şekilde ansızın yapılan harekâtta 4 terörist etkisiz hale getirildi.

LAZER GÜDÜMLÜ

Edinilen bilgiye göre, değişik istihbarat yöntemleriyle yılbaşı gecesinde de Kandil Dağı civarında hareketlilik tespit edildi. Bunun üzerine gece görüş kabiliyetine sahip F-16 savaş uçakları, yüklü olarak harekât için havalandı. Kandil’de belirlenen bölgeye lazer güdümlü bombalarla yapılan harekâtta, terör örgütüne ait sığınaklar ve cephanelik olarak kullanılan mağaralar imha edilirken, 4 teröristin de etkisiz hale getirildiği tespit edildi.

Haberin Devamı

ANSIZIN VURMAYA DEVAM

Başarılı şekilde harekatı düzenleyen uçaklar üslerine geri döndü. Milli Savunma Bakanlığı da resmi Twitter hesabından “Ansızın vurmaya devam. Irak’ın kuzeyindeki Kandil bölgesinde tespit edilen 4 PKK’lı terörist hava harekâtı ile etkisiz hale getirildi. Terörle ve teröristle mücadelemiz etkin ve kararlı şekilde sürecektir” paylaşımını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!