Kanal 7'ye yüklü çekler

Güncelleme Tarihi:

Kanal 7ye yüklü çekler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 1997 00:00

Haberin Devamı

Refahlı belediyelerin Kanal 7'ye para yağdırdığı belgelendi. Belgelere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSTON, İSTAÇ, İETT, İGDAŞ, BELTUR ve Halk Ekmek sözde reklam karşılığı her ay Kanal 7'ye yüklü ödemeler yapıyor. Bazı ilçe belediyeleri ve Anadolu'daki bazı RP'li belediyeler ise Kanal 7'ye her ay doğrudan ödemede bulunuyor.

RP Lideri Necmettin Erbakan'ın, ‘‘Cihadın televizyonuna yardım edin’’ çağrısı üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan'ın, kendisine bağlı kuruluşlardan yüklü çeklerle, Kanal 7'ye para yağdırdığı belgelendi. Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Çevre Koruma ve Atık Maddeleri Değerlendirme A.Ş.'den, Kanal 7'ye 4 Nisan 1997 ve 7 Temmuz 1997 tarihli iki çekle 27.9 milyar lira ödeme yaptırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kuruluşlardan Kanal 7'ye yazılan yüklü çeklerin fotokopileri, Ankara'da elden ele dolaşmaya başladı. Sözde reklam karşılığı Kanal 7'ye yapılan bu yüklü ödemelerin yanısıra, İstanbul'dan bazı ilçe belediyeleri ile Anadolu'daki bazı RP'li belediyelerin Kanal 7'ye bir personeli gibi her ay düzenli ödeme yaptıkları da belgelendi. Kanal 7'ye her ay ödeme yapan belediyelerin İstanbul'da Beyoğlu, Üsküdar, Esenler, Pendik, Güngören, Bayrampaşa ile İETT, Anadoludan ise Gaziantep Şehit Kamil, Konya, Kırıkkale, Van, Tatvan ve Ahlat olduğu belirlendi.

Tayyip Erdoğan'ın Kanal 7'ye para vermek için seçtiği yöntemlerin başında, reklam ve ihale geliyor. İstanbul halk Ekmek Un ve Unlu Mamuller Gıda Sanayi A.Ş.'nin ‘reklam filminin TV’de gösterimi' konulu resmi yazısında, konuyla ilgili şöyle deniliyor:

‘‘İdaremiz hizmetlerinin tanıtımı amacıyla hazırlanan TV filminin ihalesiyle ilgili esasların ajanslara duyurulması ve ulusal televizyonlarda yayınlatılması amacıyla, ajanslara devri konulu televizyon reklam filminin yayınlatılması hakkında açık mektup usulüyle mektup isteme şeklinde olup bizzat kurumumuza başvurulmasını rica ederiz.’’

Bu yazının altında el yazısıyla yazılmış olan ‘teklif gönderilecek ajanslar’ bölümünde ise Dost Filmcilik, Reklamet Ri ve Yurt Haberler Ajansı kaşeleri bulunuyor. Böylece açılan ihalede Dost Filmcilik ile Reklamet Ri adlı şirketlerin verdiği antetli ve imzalı boş kağıtlarına ihale komisyonunda düzmece teklifler yazılarak, ihalenin Kanal 7'nin gerçek şirketi olan Yurt Haberler Ajansı'nda (YHA) kalması sağlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!