Kan donduran olayda akılalmaz ifadeler

Güncelleme Tarihi:

Kan donduran olayda akılalmaz ifadeler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2017 17:56

İstanbul Fatih'te 40 günlük kız bebeğini Eminönü sahilde denize atarak öldüren anne Fatma K. ve bebeğin babası Mustafa T. hakkında “altsoydan akrabayı öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlandı. 

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, denize atılan Tuğçe isimli 40 günlük bebeğin gayri resmi olarak birlikte yaşayan Fatma K. ile Mustafa T.’nin çocuğu olduğu anlatıldı.

Kan donduran olayda akılalmaz ifadeler



ÖNCE BEBEKTEN KURTUL SONRA KENDİNİ ÖLDÜR

Fatmak K.’nin Tuğçe bebeğin bakımı için Mustafa T.’den para istemesi sonucu ikili arasında tartışma çıktığı anlatılan iddianamede, bebeğin ağlaması üzerine Mustafa T.’nin “Sana da çocuğuna da başlarım” diyerek bebeği annesinin kucağından alıp koltuğa fırlattığı ve, “Ben işe gidiyorum. Önce bu çocuktan kurtul sonra kendin intihar et. Sabah döndüğümde sizi evde görmek istemiyorum. Ölün, geberin kendinizi kurtarın benden” dediği anlatıldı.

Haberin Devamı

Fatma K.’nın evden çıkıp bütün gece kucağında bebek ile dolaştığı anlatılan iddianamede, “Saat 06.25 sıralarında şüpheli Fatma K.’nin görüntü izleme tutanağı ve tanık Hasan Ç.’nin beyanı ile sabit olduğu şekilde Eminönü’nde bulunan Bursa Deniz Otobüsleri İskelesi kenarına gelerek kucağında bulunan Tuğçe isimli bebeği denize attığı” ifadelerine yer verildi.

Bebeği denize attıktan sonra Fatma K.’nin bir süre daha sokaklarda gezdikten sonra polise teslim olduğu anlatıldı.

BABA SÖYLEDİ ANNE DENİZE ATTI

Bebeğin cesedine ulaşılamadığına da değinilen iddianamede, baba Mustafa T. İle anne Fatma K.’nin savcılık ve hakimlikte verdikleri çelişkili ifadeler ise suçtan kurtulmaya yönelik olduğu değerlendirmesi yapıldı.

Mustafa T.’nin bebeği koltuğa fırlatarak sesini kesmesi ve anneye “bebekten kurtul” diyerek “yönlendirdiği” ve Fatma K.’nin de bebeği denize attığı belirtilen iddianamede anne ve baba için de, “altsoydan akrabayı öldürmek” suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!