Kamyonetine düşkün şöhret

Güncelleme Tarihi:

Kamyonetine düşkün şöhret
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Şu sıralar gösterimde olan ‘‘EDtv’’ filminin kahramanı Ed Pekurny'yi canlandıran Matthew McConaughey kendi hikáyesinin Ed'inkiyle benzerlikler taşıdığını söylüyor, ‘‘Ben de onun gibi birdenbire ünlü oldum,’’ diyor. Ama McConaughey Ed'den çok daha şanslı. Film başına 10 milyon dolar kazanıyor, üstelik özel hayatını birkaç milyon ‘‘yakın arkadaşı’’ ile paylaşmak zorunda değil!

Matthew McConaughey, bütün hayatı 24 saat boyunca canlı yayında gösterilen ve bir gecede şöhrete kavuşan Ed'e hayat veriyor. McConaughey, ‘‘Aynısı ‘Öldürme Zamanı’ (A Time to Kill-1996) filminden sonra benim başıma geldi. Tabii Ed'in başına gelenler gibi abartılı ölçülerde değil ama neredeyse bir gecede şöhret oldum,’’ diyor. McConaughey'in şöhretinin ‘‘EDtv’’den sonra katbekat arttığına şüphe yok.

30 yaşındaki Teksas'lı aktörün şansı, başrollerini Sandra Bullock, Kevin Spacey ve Samuel L. Jackson ile paylaştığı John Grisham'ın çok satan romanıdan uyarlanan ‘‘Öldürme Zamanı’’nından sonra açıldı ama aktörün ilk defa boy gösterdiği film Teksas Üniversitesi'nde hukuk okurken oynadığı ‘‘Dazed and Confused’’ (1992).

Masayı yaladı, rolü kaptı

Matthew McConaughey kendine şans getiren Joel Scumaher'in yönettiği ‘‘Öldürme Zamanı’’ndan iki yıl sonra Jodie Foster ile Robert Zemecekis'in ‘‘Mesaj’’ (Contact) adlı filminde oynadı. Bunu Steven Spielberg'in yönettiği ve McConaughey'nin Anthony Hopkins ve Morgan Freeman ile oynama şansına eriştiği ‘‘Amistad’’ izledi. Film dünyasına ilk adım attığında ‘‘Yeni Paul Newman’’, ‘‘Yeni Tom Cruise’’ ve ‘‘Yeni Brad Pitt’’ olarak takdim edilen ve hatta Marlon Brando ile kıyaslanan McConaughey, kendini ilk kez Vanity Fair dergisinin kapağında gördüğünde bunun gerçek olduğuna bir türlü inanamış, mutluluktan kahkahalar atmış. Karizmatik aktörün taşkın davranışları bu kadarla kalmıyor, hele bir tanesi var ki inanılmaz ama ‘‘Edtv’’deki Ed rolünü kapmasına neden olmuş. Yönetmen Ron Howard ile görüşmek için Howard'ın ofisine giden McConaughey o sırada bir Coca Cola'yı höpürdetmekteymiş ve kolayı Howard'ın masasına dökmüş. Howard bir káğıt havlu aramakla meşgulken McConaughey masayı yalamayı başlamış. Ron Howard ise ‘‘İşte tam aradığım adam. O harika bir komedyen’’ diye düşünmüş.

‘‘EDtv’’nin yönetmeni Howard, Ed ile Matthew arasındaki benzerliğin aniden üne kavuşmalarıyla sınırlı olmadığını düşünüyor: ‘‘İkisi de benzer şartlarda yetişmişler. Sıradan ve normal insanlar gibi görünüyorlar ama aynı zamanda bir cazibeleri de var. Üstelik ikisi de aşırı rahat tipler. Mesela Matthew filmin prömiyerinde limuzinde kamyonetinin içindeymişçesine rahattı,’’ diyor. Yeri gelmişken söyleyelim, tütün çiğnemek gibi bir alışkanlığı olan McConaughey'nin ‘‘Cosmo’’ ve ‘‘Jackie O.’’ adında iki kamyoneti var.

Amerikalılar'ın bile ismini doğru dürüst telaffuz edemediği Matthew McConaughey'nin bir başka tutkusu da golf, ‘‘Golfün Michael Jordan'ı olmak isterdim’’ diyecek kadar hem de. Kendini eski moda kibar bir erkek olarak nitelendiren aktör, ‘‘Kadınların önünde asla küfür etmem diyor’’. Tuhaf bir romantizm anlayışı var, annesinin altın dişi ve anne-babasının alyansları eritilerek yapılmış bir yüzük takıyor. Ama bu romantizmin işe yaramadığı söylenemez, çünkü sevgilileri arasında Sandra Bullock ve Ashley Judd gibi Hollywood'un en gözde kadın oyuncuları var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!