Kamuda idari izin ne zaman bitiyor? Tarih belli oldu mu?

Güncelleme Tarihi:

Kamuda idari izin ne zaman bitiyor Tarih belli oldu mu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2020 00:58

Korona virüsü tedbirleri kapsamında alınan önlemlere yönelik, kamuda çalışan vatandaşlar için Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı tarafından idari izin genelgesi yayınlanmıştı. Bu kapsamda evden ya da uzaktan çalışma süreci dışında idari izinli çalışma süreci de 2020/4 sayılı genelge ile yürürlüğe girmişti. Normalleşme sürecinin kademeli olarak hayata geçirilmesiyle beraber, kamuda idari izinlerin biteceği tarih gündeme geldi. Peki, kamuda idari izin ne zaman bitiyor? Tarih belli oldu mu? İşte, ayrıntılar.

Haberin Devamı

Kamuda idari izin ne zaman bitecek? sorusu, normalleşme takvimi kapsamında ilk etapta atılan adımların ardından merak edilen konulardan oldu. 22 Mart tarihinde Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara, uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemi başlamıştı. İşte, kamuda idari izin durumu hakkında detaylar.

KAMUDA İDARİ İZİN NE ZAMAN BİTECEK?

Kamuda idari izin sürecinin biteceği tarihle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Kamu çalışanlarının idari izin süreleriyle ilgili bilgiler geldiği zaman gelişmeleri haberlerimizde aktaracağız.

22 MART 2020 KAMU ÇALIŞANLARINA 2020/4 SAYILI RESMİ GAZETE GENELGESİ

Kamuda idari izin ve uzaktan çalışma durumuyla ilgili genelge yayınlanmıştı. Genelgede idari izinlerle ilgili bilgiler verilmişti. Buna göre, şu bilgiler açıklanmıştı;

Haberin Devamı

Covid-19 salgınının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla, bu salgınla mücadeleyi ve etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetleri zafiyete uğratmayacak ve kamu hizmetlerini aksatmayacak şekilde, ihtiyacı karşılayacak kadar asgari sayıda personelin bulundurulması şartıyla;

* Çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara, uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanabilir.

* Buna dair usul ve esaslar Cumhurbaşkanlığı, bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşları için üst yönetici; bakanlıklar, bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşları için bakan; taşra teşkilatları (bakanlıklarca belirlenmemiş ise) ile mahalli idareler, bağlı kuruluşları ile mahalli idare birlikleri için ilgisine göre vali veya belediye başkanı; diğer kamu kurum ve kuruluşları için üst yönetici tarafından belirlenir. Bu belirleme yetkisi devredilebilir.

* Bu kapsamda dönüşümlü çalışanlar fiilen göreve gelmedikleri süre zarfında idari izinli sayılır.

* Bu Genelge kapsamında esnek çalışma yöntemlerinden faydalanan çalışanlar ile idari izinli sayılanlar bu sürede istihdamlarına esas görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılırlar.

Haberin Devamı

* Uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar ile görev yerinde çalışanlar hizmetin yürütülmesi sorumluluğu açısından eşittir.

* Uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar ile idari izinli sayılanların mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklıdır.

* İdari izinliler, uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar amirlerinin izni dışında görev mahallerinden ayrılamazlar ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağrıldıkları anda görevine dönmek zorundadır.

* Daha önce, Covid,19 kapsamında idari izinli sayılanlar, yeni bir karar verilinceye kadar idari izinli sayılmaya devam edecekler, yıllık veya mazeret izni kullanabilecekleri belirtilen çalışanlar da bu genelge kapsamında belirlenecek usul ve esas dahilinde idari izinli sayılabileceklerdir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!