Kamu kuruluşlarına başvurular Nisan’da başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Kamu kuruluşlarına başvurular Nisan’da başlıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 24, 2004 16:21

Kamu kurum ve kuruluşlarına ilk defa atanmak isteyenler tercih kılavuz ve 2004 tercih formunu 5-9 Nisan 2004 tarihleri arasında 3 milyon lira karşılığında alabilecekler.

Haberin Devamı

ÖSYM BaÅŸkanı Prof. Dr. SavaÅŸ Küçükyavuz, yaptığı yazılı açıklamada, bazı kurum ve kuruluÅŸlarının açık kadrolarına ilk defa atanacak personelin seçme ve yerleÅŸtirme iÅŸlemlerinin ÖSYM tarafından yapılacağını anımsattı.Â

 

Açıklamaya göre, kamu kurum ve kuruluÅŸlarına ilk defa atanmak isteyen adaylar ''2004 Kamu Kurum ve KuruluÅŸlarına Ä°lk Defa Atanacaklar İçin Tercih Kılavuzu ile 2004 Tercih Formunu'', 5-9 Nisan 2004 tarihleri arasında il merkezlerinde ve LefkoÅŸa'da açılacak baÅŸvuru bürolarından 3 milyon lira ödeyerek alabilecekler. Adaylar, doldurdukları Tercih Formu'nu süresi içinde teslim edecekler. YerleÅŸtirme ücreti ise 5 milyon lira olacak.Â

 

Haberin Devamı

2004 Tercih Formunu doldurarak ilk defa kamu kurum ve kuruluÅŸlarına atanmak isteyen adayların 17 Ekim 1999 ve 12 Aralık 1999 tarihleri arasında yapılan ''Ä°lk Defa Devlet Memuru Olarak Atanacaklar İçin Seçme Sınavı'' (DMS), 23 Kasım 2002 tarihinde yapılan ''Kamu Personel Seçme Sınavı-SaÄŸlık Bakanlığı'' (KPSS-SB)Âveya 06-07 Temmuz 2002 tarihlerinde yapılan ''Kamu Personel Seçme Sınavı''ndan (KPSS) en az birine girerek DMS'lerden en az 70 puan almaları veya diÄŸer sınavların birinden ilgili puan türünde geçerli bir puana sahip olmaları gerekecek.Â

 

Açıklamada, 7-8 Temmuz 2001 tarihlerinde yapılan ''Kurumlar İçin Merkez Eleme Sınavı'' (KMS) sonuçlarının geçerliliğini yitirdiği, adayların KMS sonucu ile bu yerleştirme için kesinlikle başvurmamaları istendi.

 

2004 Tercih Kılavuzu'nda kadro sayısının 2260 civarında olduğu ifade edilen açıklamada, bu kadar az sayıda kadro içinde adayların büyük bir kısmının başvurmasına olanak sağlayan kadro bulunmayabileceği vurgulandı. Bu nedenle başvuru bürolarında adaylara,Kılavuz ve Tercih Formu'nu almadan önce, ücretsiz olarak, mevcut kadro çeşitlerini ve sayılarını gösteren bir liste verileceği kaydedilen açıklamada, ayrıca, Kılavuz'da yer alan kadroların, internetteki ''www.osym.gov.tr'' adresinden de adayların incelemesine sunulacağı belirtildi.

Haberin Devamı

 

Açıklamada, adayların bu listeyi dikkatle incelemeleri ve eğer kendileri ile ilgili bir kadro yoksa, Kılavuz ve Tercih Formu'nu almamaları istendi.  

 

Açılamada, 2004 Tercih Kılavuzu'nda yer alan kadronun birden fazla koşulunun bulunduğu kaydedilerek, adayların bu koşulları titizlikle incelemeleri, koşullarını karşılayamadıkları kadroları kesinlikle Tercih Formu'nda göstermemeleri gerektiği vurgulandı.

 

Açıklamada, ÖSYM tarafından yerleştirilen adayların yerleştirildikleri kadroların koşullarını karşılayamamaları durumunda kamu kurum ve kuruluşlarınca atamalarının yapılmayacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!