Kamu Hastaneler Birliği isyanı

Güncelleme Tarihi:

Kamu Hastaneler Birliği isyanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2013 01:53

İki yıl önce göğüs cerrahisi klinik şefi olarak çalıştığı Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin başhekimliğine getirilen Doç. Dr. İrfan Yalçınkaya, 14 Temmuz’da istifa ederken, bu süreçte yaşadıklarını bir gün sonra facebook sayfasında paylaştı.

Haberin Devamı

Mektubunda kasım ayında kurulan Kamu Hastaneler Birliği’nin yılgınlığa yol açtığını ifade eden Doç. Dr. Yalçınkaya, “Hastane birlikleri kurulana kadar İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hastane olarak kendi içimizde çözebileceğimiz bütün sorunları yerinde görüyor ve çözmeye çalışıyorduk” dedi.

HASTANE-KÂRHANE

Yeni yapının pratik sonuçlarının kargaşa olduğunu söyleyen Doç. Dr. Yalçınkaya, “Koordinasyon bozuldu, her şey allak bullak oldu. Hastaneler ticari işletme, kârhane konumuna indirgenmiş; gelir-gideri, kârı ve hasta memnuniyetini önceleyen; hizmet kalitesini sonralayan bir yapıda bulunmam mümkün olamazdı” dedi.

Dr. Tuncay Palteki (İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastane Birliği Genel Sekreteri): “Tamamı gerçek dışı iddialar ve kendi görüşleri. Bize göre önceki başhekimle İrfan Bey’in çekişmesi dışında bir şey değil. Süreyyapaşa aldığımızdan çok daha iyi durumda.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!