'Kamera kafatasına zarar vermiş olabilir' iddiası

Güncelleme Tarihi:

Kamera kafatasına zarar vermiş olabilir iddiası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2014 16:16

Fransa’da geçirdiği kayak kazası sonrası yaşam mücadelesini sürdüren F1 pilotu Michael Schumacher hakkındaki iddialara bir yenisi daha eklendi.

Haberin Devamı

Kazayı araştıran yetkililerin raporunda; Schumacher’in kaskının üzerinde bulunan kameranın efsane pilotun kafatasına zarar verebilmiş olabileceği yönünde ifadelere yer verdiği öğrenildi.

Oğlunu kamera ile kayda almak isteyen Schumacher’in, kaskının kırılmasına bu kameranın sebep olduğunu iddia eden yetkililer, kaskın nasıl parçalara ayrıldığını araştırmaya devam ediyor.

Konunun uzmanları da kameranın, kafatası ve kask arasında ters bir açıyla şok etkisine yol açabileceğini belirtirken üretici firma Uvex de “kamera, kaskın koruyucu etkisini azaltabilir” ifadeleriyle iddialara destek verdi.
Güvenlik ihmali yok!

Alman pilotun geçirdiği kazada ihmal olmadığını açıklayan Başsavcı Patrick Quincy, “Schumacher'in bulunduğu pistte tüm güvenlik önlemleri kurallara uygun şekildeydi. Kaza pist dışında gerçekleşti ve kayak pistindeki işaretler Fransız kanunlarına uygun şekilde yerleştirilmişti” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!