Kamer Genç Tokat'ta alkışlarla karşılandı

Güncelleme Tarihi:

Kamer Genç Tokatta alkışlarla karşılandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2013 15:59

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Meclis’te kendisine küfür eden AK Parti Milletvekili Zeyid Aslan’ın memleketi Tokat’ta alkışlandı. Genç, "O sözün bittiği yerin, gerektiği zaman nasıl bir karşılık bulacağını zaman içinde göreceksiniz" dedi. Genç, bağımsız vekil olduğu zaman AK Partili vekillerin kendisine 'gel bizim partimizden vekil ol' diye teklif ettiklerini ama kendisinin reddettiğini söyledi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, sabah saatlerinde karayoluyla Sivas’tan Tokat’a geldi. Genç, il sınırında CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, İl Başkanı Duran Kum ve çok sayıda partili karşıladı. Daha sonra partisinin il başkanlığına geçen Kamer Genç, bina girişinde alkışlarla karşılandı. Genç, kendisini alkışlayanlara teşekkür etti.

CHP İl Başkanı Duran Kum, Kamer Genç’i, Tokat’ta ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, "Sayın Milletvekilimize Tokatlılar olarak Ankara’da parlamentoda yaşanan sıkıntılardan üzüldüğümüzü ifade etmek istiyorum. ’Ananı al da git’ diyen bir Başbakan’ın üyesinin sayın milletvekilimize karşı ağza alınmayacak kelimeler kullanması bizleri derinden üzmüştür. Biz buradan bütün annelerimizin ellerini öpmek istiyoruz" dedi.

HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

Toplantıda konuşan Kamer Genç ise, Türkiye’nin normal yönetilmediğini öne sürerek, "Bugün Türkiye öyle bir yöneltilmektedir ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, milletine, bayrağına, vatanında düşman bir kadro tarafından yönetiliyor. Bunu her yerde söylüyoruz. Zaten o yöneticiler de bunu inkar etmiyorlar. Yani adamların tek hedefi, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’i yıkmak, Türkiye’yi bölmek. İşte, dikta bir yönetim adı altında Türkiye’yi yönetmek peşinde koşan kişiler. Şimdi tabi bu millet bu cumhuriyeti, bu devletin bağımsızlığını can vererek, kan dökerek, İstiklal Savaşı’nı vererek bu cumhuriyeti kurdu, bu devleti kurdu. Nedense bu kişiler geldiler, önce gizlediler niyetlerini şimdi Türkiye’yi bölmek için Türkiye’yi yok etmek için Türkiye’deki Cumhuriyet rejimini yok etmek için her türlü çaba içerisindeler" dedi.

BAŞBAKAN’A CEVAP VERDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine, ’Ben ona ne milletvekili derim, ne adam derim, edepsizdir o’ dediğini hatırlatan Genç, şöyle konuştu:
"Şimdi size bırakıyorum arkadaşlar. Bana bunları derse benim ona ne deme hakkım doğar, yani oda bilir. Böyle bir şey olabilir mi? 30 yıldır siyaset hayatındayım. Laik Türkiye Cumhuriyeti devletinin birliğini ve bütünlüğünü savunuyorum. Hırsızlıkla ve yolsuzlukla mücadele ediyorum. Onlar geçen dönem geldiler, ben bağımsızdım. Geliyorlardı bana diyorlardı ki, ’Ya Kamer bey gel götürelim seni Abdullah Gül’e, Tayyip Bey’e. Ne istiyorsan verelim sana. Gel bize milletvekili ol’ dediler. Ben de dedim ki, ’Ya benim size geçmem için intihar etmem lazım’. Çünkü arkadaşlar ben bunu bilerek söylüyorum. Benim değerlerimle onların değerleri arasında yüzde 100 fark var"

''KARŞILIK BULACAĞINI ZAMAN İÇİNDE GÖRECEKSİNİZ''

Bir gazetecinin, mecliste AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan’ın kendisine sarf ettiği küfürlü sözleri hatırlatması üzeren Genç, "Tabi ona dokunmak istemiyorum. Orada sözün bittiği yer yani. O lafları kabul etmek mümkün değil. O sözün bittiği yerin, gerektiği zaman nasıl bir karşılık bulacağını zaman içinde göreceksiniz. Ayrıca da Tokat halkına çok büyük saygı duyuyorum, çok onurlu ve soylu halktır. Bana söylenen o lafları eğer kendileri vicdanları kabul ediyorlarsa buyursunlar. Başka bir şey söyleyemem" dedi.

''20 İMZA ALABİLİRİM''

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili de konuşan CHP’li Genç, "Mevcut anayasaya göre 20 milletvekili imza verirse herkes aday olabiliyor. Ben bu 20 imzayı alabileceğime inanıyorum. Çünkü Türkiye’de aşağı yukarı her hafta sonu bir yere gidiyorum ve insanları görüyorum. Bana davranışlarını, sevgilerini” diye konuştu.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!