Kalp ve akciğeri değişen genç, çifte bayram yaptı

Güncelleme Tarihi:

Kalp ve akciğeri değişen genç, çifte bayram yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2008 00:00

İzmir’de 8 aydır Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yatan Arif Sağlamer, beklediği bağış kalp ve akciğere, bayram öncesinde kavuştu. Çifte bayram yapan 17 yaşındaki Sağlamer, "Benim için yeni bir yaşam başladı" dedi.

SİVAS’ın Demerek İlçesi’nde oturan evhanımı Gülten ile çiftçi Rıfat Sağlamer’in 4 çocuğunun en küçüğü olan Meslek Lisesi Elektrik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Arif Sağlamer, geçen yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni yürüyüşünde fenalaştı. Kalp-akciğer yetmezliği tanısı konulan Arif Sağlamer’e sevk edildiği İzmir’deki Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği’nde kalp-akciğer nakli kararı verildi.

7 Mart’ta yattığı hastanede kalp- akciğer bağışını bekleyen talihsiz gencin yüzüne şans 23 Eylül Salı günü güldü. Arif, İzmir’in Tire İlçesi’nde geçirdiği motosiklet kazasının ardından beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Kemal Ufacık’ın bağışlanan organlarıyla hayat bulan 4 hastadan biri oldu. Akciğerleri ve kalbi kendisi gibi bir gencin organlarıyla değiştirilen Arif Sağlamer, "Benim için yeni bir yaşam başladı. Bana bu yeni yaşamın kapılarını açan herkese teşekkür ediyorum. Yürümeyi, gezmeyi, top oynamayı, sevdiğim şeyleri yiyip içmeyi çok özledim. Bir an önce iyileşip önce hastaneden çıkmayı sonra da bu özlemlerime kavuşmayı istiyorum"dedi.

Ekibiyle beraber, kalp-akciğer naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Öztekin Oto, Türkiye’de bugüne kadar kalp-akciğer nakli yapılmış hasta sayısının 10’a ulaşmadığını, yapılanların da çok kısa sürelerde yaşamlarını yitirdiklerini hatırlattı. Prof. Dr. Öztekin Oto, "Hastamız, kalp-akciğer nakli yapılan hastalar arasında en uzun yaşayanı oldu. Sağlık durumu iyi, böyle gitmesini diliyoruz, tedavisi sürüyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!