Kalabalık ailelerin Vectra'sı

Güncelleme Tarihi:

Kalabalık ailelerin Vectrası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2004 01:05

Opel Vectra Caravan, sunduğu geniş bagaj hacmi ve pratik çözümleri ile, kalabalık ailelere, hobi sahiplerine sesleniyor. Opel Vectra Caravan'ın 3 litre hacimli turbo dizel motora sahip versiyonu 3.0 CDTi'ın anahtar teslim fiyatı 106.7 milyar lira.

Yeni Opel Vectra serisinin en son üyesi station wagon versiyon Vectra Caravan oldu. Caravan modeli ile Vectra serisi de tamamlandı. Artık 3'üncü jenerasyon Vectra'nın 4 farklı model alternatifi bulunuyor. Opel'in station wagon üretiminde 50'nci yılının tecrübesini ve geleneğini yansıtan Vectra, sunduğu standartlarla sınıfının en iddialı araçlarından biri olarak lanse edildi. Opel Vectra Caravan, Türkiye'de dört farklı motor alternatifiyle satışa sunuldu. Bu motorlar 2 litre turbo, 2.2 litre, 3.2 litre ve 3 litre turbo-dizel. Test aracımızdaki motor ise, 3 litrelik hacme sahip, 6 silindirli turbo-dizel güç ünitesi idi.

2.83 metre uzunluğundaki dingil mesafesiyle, sadece ön koltuktakilere değil, arka koltukta yolculuk yapanlara da büyük bir iç mekan ve yeterli diz ve baş mesafesi sunan Opel Vectra Caravan, ayrıca 530 litreden 1850 litreye kadar yükselebilen geniş bagaj hacmini de bu uzun dingil mesafesine borçlu. Ön kısmı tavandan gözüken yük rayları haricinde diğer Vectra'larla aynı olan Vectra Caravan, arka kısmında Opel için oldukça farklı ve radikal çizgilere sahip. Yüksek konumlandırılan iri stop lambaları Vectra Caravan'a marjinal bir görüntü sağlarken, tamponun ortasına kadar inen geniş bagaj kapağı pratiklik adına Vectra'nın bir başka artısı. Bu bagaj kapağı elektro hidrolik bir sistemle uzaktan kumandayla açılıp kapandığı için kullanıcısına hiçbir zorluk çıkarmıyor. Arka kısımda ilk dikkati çeken unsur, iri stop lambaları. Bu stop lambaları, Opel'in amiral gemisi Signum'unkileri andırıyor. Ancak Vectra Caravan, tavanının daha yüksek şekilde sonlanıyor olmasıyla, akrabası olan Signum'dan ayrılıyor. Test aracımızda bulnan 18 inçlik sportif jantlar, hem aracın gücünü ve sportifliğini ortaya koyuyarlar, hem de Opel Vectra Caravan'a şık bir görünüm sağlıyorlar.

Opel Vectra Caravan'ın iç mekan tasarımı, sedan Vectra'dan farklı değil. Köşeli hatlara sahip ön konsoldaki kumandalar ilk bakışta biraz karışık görünüyor. İç mekandaki parça kalitesi ve montaj işçiliği ise oldukça başarılı. Özel ekipman ve yüksek kaliteli aksesuvarlarla donatılan Opel Vectra Caravan, Opel'in yeni 'FlexOrganizer' koltuk sistemi sayesinde değişik koltuk-bagaj kombinasyonlarına sahip. Yolcu sayısına göre ayarlanabilen koltuk sayısı sayesinde, bagaj hacmini olabilecek en geniş şekilde kullanmak mümkün. Maksimum bagaj hacmi 1850 litre. Twin audio müzik sistemi sayesinde, öndeki ve arkadaki yolcular farklı müzikleri dinleyebiliyorlar.

YÜKSEK PERFORMANS

Test aracımız Opel Vectra Caravan 3.0 CDTi Cosmo'da bulunan 6 silindirli dizel motor, öncelikle sesiyle dikkat çekiyor. Turbo beslemeli dizel motor, sahip olduğu gücü dışarı belli eden akustik bir sese sahip. Ancak bu ses, yolcu kabinine neredeyse hiç yansımıyor. 177 beygir güce ve 330 Nm torka sahip olan motor, 1730 kg'lık yüksek ağırlığa rağmen, Opel Vectra Caravan'a yeterli performansı sağlayabiliyor. Opel Vectra Caravan, 0'dan 100 km/s hıza 10.1 saniyede ulaşabilirken, maksimum hızı 220 km/s. ortalama 7.5 litrelik motorin tüketimi ise, bu ağırlıkta ve böyle büyük bir motora sahip bir araç için normal seviyede. Activeselect isimli 5 ileri otomatik şanzıman ile vitesler ister otomatik olarak değişiyor, istendiğinde ise manuel olarak değiştirilebiliyor. Şanzımanın 5 ileri olması, otomobilin performansına canlılık katıyor. İleri teknoloji süspansiyon sistemi ve dinamik sistemler sayesinde Opel Vectra Caravan'ın yol tutuşu problemsiz. Otomobil, çok zorlanmadığı sürece izinden sapmıyor. ABS ve EBD destekli fren sistemi ise güvenli ve etkili bir frenaj sunuyor. Yüksek süratte yapılan frenajlar bile problemsiz ve dengeli şekilde bir yavaşlama sağlıyor.

STANDART DONANIMLAR

Test ettiğimiz Opel Vectra Caravan'ın 3.0 CDTi modeli, sadece üst donanım seviyesi olan Cosmo paketi ile satışa sunuluyor. Bu paketin donanım listesi hayli zengin. Sürücü, yolcu, yan ve tavan hava yastıkları, ısı yalıtımlı ön cam, xenon farlar, otomatik katlanabilen elektrikli dikiz aynaları, 8 yöne elektrikli ayarlanabilen sürücü ve ön yolcu koltuğu, hafızalı sürücü koltuğu, yol bilgisayarı, cruise-control, yağmur sensörü, elektronik klima, twin audio müzik sistemi, yan cam perdeleri, park sensörü, ESP, ABS, EBD (Elektronik Fren Gücü Dağıtıcısı), CBC (Dönüş Frenaj Kontrolü), lastik hava basıncı monitörü, deri döşeme, sunroof, 18 inçlik alaşımlı jantlar, telefon entegreli müzik seti, flex organizer bagaj düzenleme sistemi, sürüşe duyarlı olarak otomatik yönlenen farlar ve alarm sistemi ise opsiyonel olarak sunuluyor. Opel Vectra Caravan 3.0 CDTi Cosmo'nun anahtar teslim fiyatı 106.7 milyar lira.

Teknik veriler

Silindir sayısı: 6

Silindir hacmi: 2958 cc

Maksimum güç: 177 bg/4000 d/d

Maksimum tork: 330 Nm/ 1600 d/d

Şanzıman: 5 ileri otomatik

Maksimum hız: 220 km/s

Hızlanma: 0-100 km 10.1 sn

Yakıt tüketimi: Şehir içi 10.7 litre / Şehir dışı 5.6 litre

Boş ağırlık: 17300 kg

Bagaj hacmi: 530 litre

Lastik ebadı: 225/45 R18
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!