Kakava festivalinde pilav izdihamı

Güncelleme Tarihi:

Kakava festivalinde pilav izdihamı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2009 20:21

BAHARIN habercisi olarak kabul edilen ‘Kakava Şenlikleri’ Edirne'de renkli görüntülerin yanı sıra uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir izdihama sahne oldu.

Belediye tarafından dağıtılan etli pilav ve ayranları almak isteyen yüzlerce vatandaş, izdihama yol açtı. Zaman zaman sert tartışmalar yaşandı, demir parmaklıkların arkasından dağıtım yapan görevliler, bu sırada ecel terleri döktü. Kurallar çerçevesinde yiyecek almak için doğal olara kuyruğa giren vatandaşlar ise ezilme tehlikesi geçirdi.

Kakava Şenlikleri için Edirne Valisi Mustafa Büyük, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 54’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Paşa Özen ve çok sayıda vatandaşın katıldığı kortej, bugün saat 18.00'de, belediye binası önünde toplandı. Kortej daha sonra Kırkpınar Güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi’ne yaklaşık 2 kilometreyi yürüyerek gitti. Protokol üyelerinin festival alanına gelişinin ardından Saygı Duruşu yapılıp ardındanda İstiklal Marşı okundu. Daha sonra ise protokol üyeleri, Hıdırellez ateşini yaktı ve kutlamalar başladı.

Ateşin yakılmasının ardından Edirne Belediyesi tarafından yaptırılan etli pilav ve ayran dağıtımına geçildi. Kırkpınar tribünlerinin altındaki demir parmaklıkların arkasından dağıtılan pilav ve ayranları almak isteyen ve çoğunluğunu Roman vatandaşların oluşturduğu yüzlerce kişi, izdihama yol açtı. Dağıtım sırasında, görevliler ecel terleri döktü, vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirdi. Ezilmek üzere olan bazı vatandaşlar ise demir parmaklıklara tırmandı. Zaman zaman tokatlaşmaya kadar varan tartışmaların da yaşandığı izdihamda, istenmeyen görüntüler ortaya çıktı. Yaklaşık yarım saat süren izdihamın ardından Roman vatandaşlar, naylon torbalara doldurdukları pilav ve ayranları alarak evlerinin yolunu tuttu. Bazı vatandaşlar ise şenlik alanında yeşillik alana oturarak karınlarını doyurdu.

Kutlamada, Sarayiçi'ne yakılan Kakava ateşinin üzerinden ise çok sayıda vatandaş atlayarak gönüllerince eğlendi. Roman kızları ise ateşin etrafında göbek attı ve bol bol gazetecilere poz verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!