Kahvehaneler ne zaman açılacak? İşte en son gelişmeler

Güncelleme Tarihi:

Kahvehaneler ne zaman açılacak İşte en son gelişmeler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2021 15:51

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında faaliyetlerine ara verilen kahvehaneler, pek çok vatandaşın açılışını beklediği iş yerleri arasında yer alıyor. Şubat ayı ile araştırmalarına hız veren vatandaşlar, kahvelerin ne zaman çalışmaya başlayacağını öğrenmek istiyor. Peki, kahvehaneler ne zaman açılacak?

Haberin Devamı

Yaklaşık üç aydır devam eden ve sosyal yaşamı etkileyen kısıtlamaların ne zaman biteceği merak ediliyor. Özellikle de kahvehanelerin yeniden ne zaman faaliyete geçeceği araştırılıyor. İşte, konuya ilişkin ayrıntılar...

Kıraathanelerin ne zaman açılacağı merak ediliyor. Koronavirüsle mücadele kapsamında çalışmalarına ara verilen işletmeler arasında kıraathaneler de bulunuyor. Henüz kahvehanelerin ne zaman açılacağı ile ilgili bir açıklama yapılmadı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ‘Restoran işletmeciliği konusunda, kabine toplantısında değerlendirmesini yeniden ele alacağız.’ demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak olan kabinede vaka sayılarına göre kısıtlamalarda esneme yapılıp yapılmayacağı ele alınacak.

Haberin Devamı

KAHVEHANELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Kahvehanelerin ne zaman açılacağı ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanırken vaka sayılarına göre kısıtlamalarda esneme yapılıp yapılmayacağı ele alınacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın vaka sayısı ve illerdeki durumla ilgili kapsamlı bir sunum yapacağı toplantıda merakla beklenen lokanta, kafe ve restoranların durumu da görüşülecek. Bu kapsamda Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda söz konusu mekanların açılmasına dönük son değerlendirme yapılacak.

DAHA ÖNCE YAPILAN AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs kısıtlamalarına ilişkin, "Restoran işletmeciliği konusunda, kabine toplantısında değerlendirmesini yeniden ele alacağız. Çünkü endişelerimiz var. Her ne kadar sıkı tutacağız diyorlarsa da maalesef sıkı tutulmuyor. Şu anda başarılı bir süreç var. Bu süreci tekrar tersine çevirmek, böyle bir şeyin altına girmek istemiyoruz. Gerekirse bir esneme yapılabilir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!