Son dakika haber: Kahvehaneler ve kıraathaneler kapandı mı? Kahvelerin durumuyla ilgili açıklama

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haber: Kahvehaneler ve kıraathaneler kapandı mı Kahvelerin durumuyla ilgili açıklama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2020 09:14

Son dakika haber... Kahveler ve kıraathaneler kapandı mı sorusu için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını takip eden yüz binlerce vatandaş, genelge ile detayları öğrenmek istiyor. İçişleri Bakanlığı genelgesi ile de sorgulanan kahveler ve kıraathaneler için detaylar belli oldu. 31 Aralık 2020 tarihine kadar geçerli olacak kararlara göre kahveler ve kıraathaneler kapalı tutulacak. İşte, Kahveler kapandı mı sorusu ile ilgili detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Koronavirüs vakalarının artış göstermesiyle birlikte yeni önlemler alındı. Koronavirüs tedbirlerinde bir dönem kapalı tutulan, kıraathanelerle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni açıklamalar geldi. Alışveriş merkezleri, marketler, berber ve kuaförler gibi işletmelerin çalışma saatlerine kısıtlama getirileceğini bildiren Erdoğan, yeni kararlar kapsamında kahvelerin ve kırathanelerin faaliyetleriyle ilgili alınan kararları da paylaşto. Peki, kahvehaneler ve kıraathaneler kapanacak mı?

KAHVEHANELER KAPANACAK MI? KAHVELER KAPANIYOR MU?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şimdiye kadar 1 milyon 350 bin kişinin hayatına mal olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının tüm dünyada yayılmaya devam ettiğini belirterek, insanlık tarihinin yakın zamanda yaşadığı bu en büyük salgının önüne geçecek kesin bir çarenin henüz bulunamadığını hatırlattı.

Erdoğan şunları söyledi;

Haberin Devamı

Kıraathanelerimizin faaliyetlerini bir süre ara verilecek. Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edecek. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek. Şehirlerimizin, ana cadde ve meydanlarındaki sigara içme yasağı sürecek.

İl hıfzıssıhha kurulları bu sınırlamayı genişletebilecek. Kamu ve özel sektör iş yerlerindeki esnek mesai düzenine ve mesai saatlerinin yoğunluk oluşturmayacak şekilde belirlenmesi uygulamasına hassasiyet gösterilecek. Tüm bu hususlarla ilgili ayrıntılar İçişleri Bakanlığımızın genelgesinde yer alacaktır. Hep birlikte fedakarlık yaparak, inşallah bu salgın musibetinin üstesinden gelerek, sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geleceğe bakacağız. Rabb'im yar ve yardımcımız olsun."

BAKMADAN GEÇME!