Kahramanmaraş’ta deprem riskli alanlarda inceleme

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraş’ta deprem riskli alanlarda inceleme
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2014 13:11

Kahramanmaraş’ta deprem riskli alanlarda inceleme Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı heyeti, birinci derecede deprem riski bulunan Kahramanmaraş’ta riskli olduğu tespit edilen bölgeleri yerinde inceledi.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Alt Yapı Kentsel Planlama Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar, Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Recep Akdeniz ve İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gürbüz’ün yer aldığı heyet Kahramanmaraş’ta Vali Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve ilçe belediye başkanlarının katıldığı toplantıda, Bakanlar Kurulu tarafından kentte riskli olduğu ilan edilen ve kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü bölgeleri gezdi. Kentsel dönüşümün devam ettiği Gayberli, Hacı Bayram Veli ve Malik Ejder mahallelerini gezen heyet, çalışmaların inceleyerek görevlilerden bilgi aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, kentteki şehirleşmeyi daha yaşanabilir ve güvenli hale getireceklerini belirterek şöyle konuştu:

"Burada bundan sonra alınması gereken önlemler dahil olmak üzere tüm konuları, tüm yönleriyle müzakere edelim, değerlendirelim ve ona göre çantamızı doldurup Ankara’ya gidelim. Buna göre çalışmalarımızı hızlandırıp el birliğiyle yerelde belediyelerimizle, merkezde bizlerle buranın şehircilik, çevre, imar, planlama ve alt yapıyla ilgili sorununu çözelim. Bunlar uzun vadeli bir soluk işi ama bugünden itibaren başlatarak inşallah şehrimizi daha mamul, yaşanabilir, güvenli, kaliteli ve estetik, şehrin kimliğini yansıtacak şekilde bir şehirleşme yapalım istiyoruz. Şehrin kimliğini mutlaka bu kentsel dönüşümü yansıtmak istiyoruz. Maraş’ta kazmalar vurulmaya başlıyor. Önümüzdeki süreçte birlikte çok ciddi çalışmalar yapacağız. Ben şehrimizin ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum."

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise kentin tarihi dokusuna zarar vermeden sağlıksız konutları yenilemek için tüm imkanları seferber edeceklerini ifade ederek, "Bakanlar Kurulu tarafından riskli olduğu ilan edilen Gayberli, Hacı Bayram Veli ve Malik Ejder mahallelerinde başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Bakanlığımız ve belediyemizin koordinesinde şu ana kadar 250 civarında konutun parası ödendi ve 110 civarında dosyamız bakanlıkta. Biz de hızlı bir şekilde yıkım işlerini devam ettiriyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu konutları sağlıklaştırmak için tüm imkanları seferber edeceğiz" diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!