Kahraman uzman çavuşa coşkulu karşılama

Güncelleme Tarihi:

Kahraman uzman çavuşa coşkulu karşılama
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2010 13:42

BATMAN’da PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda ağır yaralanan Diyarbakır Silvan Tatbik Alay Komutanlığı’nda görevli Jandarma Komando Uzman Çavuş 24 yaşındaki Kenan Çevik, tedavisinin ardından taburcu edildi. Çevik, geldiği memleketi Mersin’in Silifke İlçesi’nde 500 araçlık konvoyla karşılandı.

Sason’da 17 Ocak’ta çıkan çatışmada ağır yaralanan bekar Uzman Çavuş Kenan Çevik, Diyarbakır’da yapılan tedavisinin ardından GATA’ya sevk edildi. Vücuduna 5 kurşun isabet eden Uzman Çavuş, buradaki tedavisinin ardından sağlığına kavuşunca taburcu edildi. Yakınları tarafından Ankara’dan alınıp memleketi Silifke İlçesi’ne bağlı Atayurt Beldesi’ne getirilen Çevik, 500 araçlık konvoyla karşılandı. Olukbaşı Mahallesi’ndeki baba evinde kahraman gibi karşılanan Uzman Çavuş için kurban kesildi. Baba İbrahim Çevik’in oğluna yazdığı şiiri ise kuzeni Feride Çevik okudu. Duygulu anların yaşanmasına neden olan şiiri okuyan Feride Çevik, gözyaşlarına hakim olamadı.

Sağlık durumu iyi olduğu belirtilen oğlunun evine dönmesinden mutlu olduklarını belirten baba İbrahim Çevik, “Allah daha kötüsünü kimseye göstermesin. Bu günlere çok şükür. Oğlumun sağlık durumu iyi. Biz de onu sağlıklı görmekten dolayı iyiyiz. Akan gözyaşları sevinç gözyaşları” dedi. Annesi Durdane Çevik ise, oğluna kavuşmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. Çevik’in dayısı Durhasan Akarca yeğeninin beraber görev yaptığı silah arkadaşının şehit olmasından son derece üzüntü duyduklarını ifade ederek, “Keşke silah arkadaşı da ailesine gazi olarak kavuşabilseydi. Üzüntüyü ve mutluluğu birlikte yaşıyoruz” diye konuştu.

Atayurt Belediyesi’nin MHP’li Belediye Başkanı Sedat Yeğiner, Çevik’in vatan için kanını, canını ortaya koyduğunu söyledi.

MO(AŞ/YE/AAA) (FOTOĞRAF)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!