Kahraman Türk kızının başına bela oldular

Güncelleme Tarihi:

Kahraman Türk kızının başına bela oldular
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2013 12:06

Almanya’nın Bonn kentinde 60 kişinin yaşadığı binanın bodrum katında çıkarılan yangını görüp herkesi uyardığı için kahraman ilan edilen Ebru Aksu’nun başına gelmeyen kalmadı. Aksu’nun önce balkonda asılı havluları yakıldı, sonra otomobilinin tüm lastikleri bıçaklandı, garajda duranlar ise ateşe verildi. Son olarak da kendisini polis olarak tanıtan biri önünü kesti.

Haberin Devamı

Almanya’da 60 kişinin yaşadığı binanın bodrum katında geçtiğimiz hafta çıkan yangını fark edip büyük bir faciayı önleyen 19 yaşındaki Ebru Aksu’nun başına gelmedik kalmadı. Aksu, Almanya’nın Bonn kentinde yaşadığı binanın bodrum katında çıkan yangından sonra bölge halkı ve basın tarafından “kahraman” ilan edilmişti.

Ancak olaydan iki gün sonra genç kızın ailesiyle birlikte oturduğu giriş kattaki balkonda asılı havlular yakıldı. Ardından geçtiğimiz pazartesi gündüz vakti otomobilin tüm lastikleri bıçaklanıp, garajda duran lastikleri ateşe verildi.

Korku içinde yaşayan aile polisten yardım istedi. Polis rapor tutup gitti. Ancak garip olaylar bununla da bitmedi. Siegburg’da hasta bakıcı olarak meslek eğitimi gören Aksu’nun önü, kendisini polis olarak tanıtan bir kişi tarafından otomobille kesildi. 30-40 yaşlarındaki kişi, yaşadıklarını bir kez daha duymak istediğini öne sürerek, Türk kızının araçtan inmesini istedi. Olaydan şüphelenen Ebru, aracının kapılarını kilitleyerek ailesiyle görüşülmesini istedi. Kişi kendisinden haber beklemesi gerektiğini belirterek olay yerini terk etti. İşyerinde baygınlık geçiren genç kızı, olaydan haberdar olan annesi Aygül Şahin almaya gitti.
 
KONSOLOS AİLEYİ ZİYARET ETTİ
Son dönemde arka arkaya yaşanan olaylardan ötürü korku ve panik yaşayan aileyi Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa evlerinde ziyaret etti. Gelişmelerin takipçisi olacaklarını belirten Basa, “Olayı duyar duymaz eyalet içişleri ve uyum bakanlığına bildirdik. Polisle irtibat halindeyiz. Olayın polis ve savcılık tarafından incelemesi sürüyor. Biri veya birileri burada uyum içinde, huzurlu bir şekilde yaşamını sürdüren, işinde ve gücünde olan insanların huzurunu bozarak, korku ve panik yaratmak istiyor. Vatandaşlarımız Alman devletinin sorumluluğundadır. Faillerin ve sorumluların en kısa zamanda yakalanıp cezalandırılmasını ümit ediyoruz. Bu konuda polise güveniyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kahraman Türk kızının başına bela oldular

Olayı Hürriyet gazetesinden öğrenerek aileyi Bonn’daki evlerinde ziyaret eden Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, “Merak etmeyin yanınızdayız” mesajı verdi.

Haberin Devamı

“KORKU VERİCİ BOYUTTA”
Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü saat 18.00 sularında üçü Türk olmak üzere, çoğunluğu yabancı toplam 22 ailenin yaşadığı binada başlayan yangını fark eden Ebru Aksu, herkese haber vererek büyük bir felaketi önledi. Binanın giriş katında annesi ve iki kardeşi ile birlikte yaşayan Türk kızı örnek davranışıyla “kahraman” ilan edildi. Polis, eski ve kullanılmayan eşyaların atıldığı bodrum katındaki yangının kundaklama sonucu başlamış olabileceğini belirtti. Ayrı yaşayan anne Aygül Şahin ile baba Muzaffer Aksu, 1996 yılından beri oturdukları bu semtte ilk kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, olayların normal olmadığını ve korku verici boyutta olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!