Kahraman şoför katliamı önledi

Güncelleme Tarihi:

Kahraman şoför katliamı önledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Köy Hizmetleri Bakımevi'ni basan PKK'lı teröristler, 1 bekçiyi öldürdü. PKK'lıları farkeden şoförün kamyonu üzerlerine sürmesiyle teröristler katliam yapamadan kaçtı. PKK'lılar kaçarken 3 işçiyi yaraladı.

Erzurum'un Çat İlçesi yakınlarında önceki gece Köy Hizmetleri Bakımevi'ni basan bir grup terörist, 45 yaşındaki bakımevi bekçisi Cevdet Polat'ı öldürdü.

Teröristlerin dışarı çıkardıkları 5 işçi ise bakımevine dönen şoför Fuat Çeçen'in kamyonunu PKK'lıların üzerlerine sürmesi sayesinde kurtuldu.

Çat İlçe merkezine 500 metre mesafedeki Erzurum-Bingöl Karayolu üzerindeki Köy Hizmetleri Bakımevi'ne önceki gün saat 21.15'te bir grup PKK'lı baskın yaptı.

BEKÇİYE NAMAZDA KURŞUN

Namaz kılmakta olan bekçi Cevdet Polat'ı otomatik tüfekle öldüren teröristler, Salih Güven, Nejdet Özbey, Mustafa Kurt, Abdurrahman Güneş ve Şerafettin Işık'ı dışarı çıkardılar.

Bu sırada Çat'tan sigara ve bazı ihtiyaçlarını sağladıktan sonra bakımevine dönen şoför Fuat Çeçen, yüzleri maskeli, eli silahlı teröristleri görünce kamyonu üzerlerine sürdü.

3 İŞÇİ YARALANDI

Çeçen'in tüm çabasına rağmen teröristlerin açtığı ateş sırasında, kargaşadan yararlanarak kaçmaya çalışan işçilerden Güven, Özbey ve Kurt çeşitli yerlerinden yaralandı, 2 işçi ise yara almadan kurtuldu. Teröristler yaya olarak kaçtı. Kamyon şoförü Fuat Çeçen, ‘‘Baskın olduğunu farkettim. Kamyonu hızla üzerlerine sürünce kaçışmaya başladılar. Arkadaşlarımın hayatını kurtardığım için mutluyum’’ dedi.

YAVİ'YE 33'ÜNCÜ KURBAN

Saldırıda hayatını kaybeden bakımevi bekçisi evli ve 4 çocuk babası Cevdet Polat için Erzurum'n Çat İlçesi'ne bağlı Yavi Beldesi'nde cenaze töreni düzenlendi. PKK'nın 1993 yılında yaptığı baskında 32 kişinin öldürüldüğü Yavi'de törene katılanlar, PKK'ya lanet yağdırdı. Polat'ın cenazesi, terör kurbanı 32 kişinin mezarının bulunduğu belde mezarlığında toprağa verildi.

5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Erzurum'un Tekman İlçesi'ne bağlı Gökoğlan Kasabası yakınlarındaki çatışmada 5 terörist öldürüldü. Tokat'ın Turhal İlçesi Kuytul Köyü yakınlarında ise güvenlik görevlilerine ateş açan TKP/ML-TİKKO örgütünün DABK grubuna mensup Gülcan Gülek öldürüldü.

Osmaniye'nin Yarpuz Köyü yakınlarında devriye görevi yapan askeri araç mayına çarptı. Jandarma komando onbaşı Bayram Demirci şehit oldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!