Kahpe terör: 126 ölü

Güncelleme Tarihi:

Kahpe terör: 126 ölü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Moskova'da 5 gün önceki patlamanın enkazı kaldırılamadan yeni bir bomba daha patladı. Çöken 8 katlı binadan kurtulan olmadığı sanılıyor.

RUSYA'nın başkenti Moskova'da dün sabaha karşı meydana gelen ikinci korkunç patlamada 8 katlı bina yerle bir olurken, 126 kişinin yaşamını yitirdiği tahmin ediliyor. Aralarında bir Türk ailenin de bulunduğu 95 kişinin ölümüyle sonuçlanan ilk patlamanın üzerinden 5 gün geçmesine rağmen enkaz altından halen ceset çıkarılıyor.

Terör saldırısı

Yeltsin'ın talimatıyla Yeni Zelanda gezisini apar topar yarıda keserek Moskova'ya dönen Başbakan Putin ‘‘Bu açıkça bir terör saldırısıdır’’ dedi. Güvenlik servislerini acilen Kremlin'e çağıran Yeltsin ise terörizmin Rus halkına savaş açtığını söyledi. Moskova Belediye Başkanı Yuri Lujkov, başkentte teröre karşı çok sert tedbirler alınacağını duyurdu.

Aynı tür bomba

Rus polisine göre, geçtiğimiz perşembe meydana gelen patlamada kullanılan bomba ile bu son olayda binanın giriş katına yerleştirilen bomba aynı tahrip gücüne sahip. Polis, her iki binanın giriş katlarındaki depoları kiralayan ve Muhit Laypanov takma adını kullanan bir kişinin peşinde.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!