Ocak ayı iddiası gündeme geldi! Kafeler ne zaman açılacak? Kafe, restoran ve lokantaların açılış tarihi için gözler İçişleri Bakanlığı genelgesinde

Güncelleme Tarihi:

Ocak ayı iddiası gündeme geldi Kafeler ne zaman açılacak Kafe, restoran ve lokantaların açılış tarihi için gözler İçişleri Bakanlığı genelgesinde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2021 21:29

Kafelerin 15 Ocak'ta açılacağı iddiası, koronavirüste vaka sayısında yaşanan düşüşün ardından gündeme geldi. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda alınan kararla 20 Kasım'da başlayan yeni tedbirlerle paket servis, gel al şeklinde hizmet vermeye başlayan kafe, restoran ve lokantaların açılacağı tarihle ilgili geçtiğimiz günlerde Hürriyet Gazetesi yazarı Orkun Ün, yazı kaleme aldı. Ün, kafelerin 15 Ocak 2021 tarihinde açılacağını köşesinden okuyucularla paylaştı. İşte, kafe, restoran ve lokantalarla ilgili son durum.

Haberin Devamı

Kafelerin ne zaman açılacağı resmi açıklamalar ile takip ediliyor. Kasım ayında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararla beraber, restoran, lokanta gibi yerler 10.00-20.00 saatlerinde sadece paket servis veya "gel­-al" hizmeti verecek şekilde faaliyet göstermeye başlamıştı. Kafelerin 15 Ocak'ta yeni normal ile açılacağı gündeme geldi. Ancak konuya dair resmi bir açıklama gelmedi.

KAFELER 15 OCAK'TA AÇILACAK İDDİASI

Kafe, restoran ve lokantaların durumunun Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyelerinin tavsiyeleri ile istişare edilmesi ve nihai kararın verilmesi bekleniyor.

Hürriyet Gazetesi yazarı Orkun Ün, 15 Ocak tarihinde ikinci yeni normalin başlayacağını yazdı. Ün'ün yazısı şöyle;

"Kimi görsem, 15 Ocak diyor. Kim beni arasa, “15 Ocak’ta ne oluyor” diye soruyor.

Haberin Devamı

Cuma akşamı birkaç kaynağımla telefonda konuştum.

Ne zaman açılıyoruz, ne zaman normale dönüyoruz, ne zaman karşılıklı kahve içebiliyoruz dedim.

Eğer her şey planlandığı gibi giderse (ki gidecek gibi görünüyor) 15 Ocak’ta ikinci yeni normalimiz başlıyor.

Haziran ayı başında girdiğimiz döneme yeni normal demiş ve eski hayatımıza kısmen de olsa dönmüştük.
İşte ayın 15’inde de aynısı olacak.

Restoran ve kafeler saat sınırlamasıyla tekrardan açılacak. Yani gece yarılarına kadar oturma ilk aşamada yok.

Kapasite sorununa gelince.

Yüzde 50 kapasite ile müşteri kabul etme düzeni pek başarılı olmadı.

Büyük bir dertti o kontrolü sağlamak.

O yüzden bu sefer kapasite sınırlamasından çok HES koduyla önlemlerin alınması gündemde. Yani içeriye alınacak kişinin önce HES kodu ile kontrolü yapılacak.

2 haftalık deneme süresi sonrasında yani ocak sonunda, saat sınırlaması kalkacak.

Restoran ve kafelerin ruhsatlarındaki saate göre çalışmalarına izin verilecek.

Eğer büyük bir yol kazası olmazsa şubat ayının başında hepimiz kafemizde restoranımızda eskisi gibi oturup keyif yapabileceğiz.

Peki bar ve kulüpler ne olacak?

Onlar için maalesef iyi haber yok.

İnsan kalabalığının çok fazla olduğu, temasın kontrolsüzce yaşandığı bar ve kulüpler ne ocak ne şubat ayında açılacak.

Haberin Devamı

Onlar için yaz başına kadar beklenecek.

Evet üzücü...

Evet çok can sıkıcı...

Ama söz konusu sağlık...

Eller kollar bağlı...

KAFE, RESTORAN VE LOKANTALARIN ÇALIŞMA SAATLERİ

İçişleri Bakanlığı'dan 20 Kasım'da başlayan yeni tedbirlerle ilgili daha önce yayımlanan genelgede şu ifadeler kullanılmıştı;

Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme ­içme yerleri 10.00-20.00 saatlerinde sadece paket servis veya "gel­-al" hizmeti verecek şekilde açık olabilecek.

Restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmalarınca saat 20.00'den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecek.

Sokağa çıkma yasağı ve diğer önlemlerin alındığı 1 Aralık tarihli koronavirüs genelgesinde de sokağa çıkma kısıtlamasında restoran ve lokanta gibi yerlerin çalışma saatlerine yönelik detaylı bilgiler paylaşıldı. Genelgede şunlar ifade edildi;

Haberin Devamı

Lokanta ve restoran tarzı iş yerleri, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere açık olabilecektir.

BAKMADAN GEÇME!