Kafaya bak kafaya

Güncelleme Tarihi:

Kafaya bak kafaya
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 1997 00:00

Haberin Devamı

Yazar Abdullah Altay, RP'nin yayın organı olan Milli Gazete'de yazdığı köşe yazısında, ‘‘Kadınla erkeğin güle oynaya konuşması, Allah'a muhalefettir'' dedi. Altay, kadınlarla bu tür konuşmaların ‘Batı kültürünün işgaline uğramış beyinlerin işlediği haramlar' olduğunu belirtti.

RP'nin yayın organı Milli Gazete'nin yazarlarından Abdullah Altay, kadınla erkeğin güle oynaya konuşmasının, ‘Allah'a muhalefet' etmek olduğunu iddia etti. Altay, 8 yıllık kesintisiz eğitime karşı yürütülen muhalefetin bayraktarlığını yapan Milli Gazete'de, ‘Müslümanlarda kadın-erkek ilişkileri' başlıklı dünkü köşe yazısında, ‘‘Kadın-erkek ilişkileri çağlara göre değişmez, çağlarüstü bir nezakete, nezafete, edebe ve ölçülere bağlıdır. Yani Resulullah çağa uymaz, çağlar Resulullah'a uyar'' dedi. Altay bu konuda ‘hoşgörü' ve ‘insanlık' gibi sözcüklerin arkasına sığınılamayacağını da savundu. Altay'ın görüşleri, özetle şöyle:

‘‘Allah Resulü'nün sünneti, kadınlarla perde arkasından görüşmektir. Peygamber, hiçbir kadınla yüzyüze görüşmemiştir. Ahzab Suresi'nin 32'nci ayetinde, Peygamber, hanımlarının perde arkasından bile yabancı erkeklerle konuşurken seslerini yumuşatmamalarını buyuruyor. Bu hitap Peygamber hanımlarının şahsında bütün müminleredir. Kadınları dışlamayacağım diye kadınlarla güle oynaya konuşmak Batı kültürünün işgaline uğramış beyinlerin işlediği haramlardır. Ben kendimden eminim demek, ben nefsimden eminim demektir ki, nefisten emin olunmaz. Çünkü nefis daima kötülüğü emreder.

Kadının erkekle güle oynaya konuşması Kuran'a aykırıdır, Allah'a muhalefettir. Kadın yalnızca nikâhlı eşiyle konuşur. Bütün güzelliğini ona hasreder. Erkek de aynı. Yalnız hanımla halvet olur. Gönlünü yabancı kadınlar, işveli sesler, şuh kahkahalar işgal etmez. Ve evinde cennetini kurar ve mutlu olur. Müslümanların evleri TV kanallarındaki yabancı kadınların istilası altında. Ekranda birbirinden alımlı başörtülü, başörtüsüz kadınları seyreden insanlar eşlerini beğenmez oluyor. Çocuklarının annesine sevgisi kalmıyor. Kadınları dışlamayacağız diye harem selamlık uygulamasını kafirlere şirin görünmek için kaldıranlarsa, kafirlerin ayakları altında eziliyorlar. Ama kadın, yabancı erkeklerin arasına dalarsa, şehvet dolu nazarlar altında mahvolur gider. Erkekler onu kullanır atar.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!