Kadir Gecesi ayın kaçında idrak edilecek? İşte 'Kadir Gecesi ne zaman?' sorusunun yanıtı

Güncelleme Tarihi:

Kadir Gecesi ayın kaçında idrak edilecek İşte Kadir Gecesi ne zaman sorusunun yanıtı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2019 10:34

Ramazan ayının üçüncü haftasına girilmesiyle birlikte Kadir Gecesi tarihine yönelik araştırmalar da hız kazandı. Kadir Gecesini, dua ve ibadetlerle geçirecek olan vatandaşlar, 'Kadir Gecesi ne zaman?' sorusuna internet üzerinden yanıt arıyor. İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2019 yılı dini günler takvimine göre, Kadir Gecesi'nin tarihi

Haberin Devamı

Ramazan ayının idrak edilmeye başlanmasıyla birlikte Müslümanlar için önemli günlerden biri olan Kadir Gecesi'ne sayılı gün kaldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Kadir Gecesi dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Camilerin özel programlarında Kur'an-ı Kerim ve mevlit okutulacak. Peki, 2019 Kadir Gecesi ne zaman? İşte, 2019 Kadir Gecesi tarihi ile ilgili bilgiler.

Ramazan ayının son on gününde gizli olduğuna inanılan Kadir Gecesi için geri sayım devam ediyor. İslam dininde Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, ‘sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece’ olarak kabul ediliyor. 

Kadir Gecesi bu yıl 31 Mayıs 2019 gününü 1 Haziran'a bağlayan gece idrak edilecek.

Kur'an-ı Kerim'de "Kadir Suresi"nde bu gece şöyle anlatılıyor:
"Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rab'lerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!