Kadir Geceniz kutlu olsun

Güncelleme Tarihi:

Kadir Geceniz kutlu olsun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

İslam dünyasının en kutsal günlerinden biri olan ve ‘‘Kuran-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gece’’ sayılan Kadir Gecesi, bu gece tüm Müslümanlar tarafından kutlanacak.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, Müslümanların Kuran'dan yeterince yararlanamadıklarını ve bu nedenle de İslam Dünyası'nın bugün ‘‘perişan ve sefil bir durumda’’ bulunduğunu vurguladı. Kadir Gecesi öncesinde yazılı bir açıklama yapan Yılmaz, ‘‘Kuran, evlerimizin özel bir köşesinde asılı durduğu, yatak odalarımızdan çıkmadığı için bugün İslam Dünyası sefil ve perişan bir hale geldi’’ dedi. Yılmaz, mesajında, Müslümanları Kuran'dan daha fazla yararlanmaya çağırdı. Kuranı Kerim'den yüz çevrildiğinde, ‘‘ferdi ve toplumsal sorunların artacağına’’ dikkat çeken Yılmaz, açıklamasında, ‘‘Kuran'ın bizden istediği mantık, muhakeme, ilim, irfan, ahlak, çalışma konularında ilerleme ve gelişme yolunda değilsek, Allah'ın bize bir lütuf ve ihsanda bulunması sözkonusu değildir. Eğer Kuran'ın emir ve tavsiyelerinin hilafına tembel ve miskin bir hayat sürüyorsak elbette varacağımız sonuç mahrumiyet, mağduriyet ve zillet olacaktır’’ dedi.

Yılmaz mesajında, Kadir Gecesi'nin Kuran ahlakına yönelme, öngördüğü fazilet ilkeleri doğrultusunda yaşama yönünde bir adım olması dileğinde de bulundu.

Bin aydan daha hayırlı

Kadir'in sözlük anlamı her şeye gücü yetendir. Allah'ın sıfatlarından biri olarak kullanılır. Kadir gecesi, Ramazan ayının 26'ncı gününü, 27'nci güne bağlayan gece olarak kabul edilir. Kadir Suresi'nde, Kadir Gecesi'nin, bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilmiştir. Bir yoruma göre, Kuran-ı Kerim, önce en üst semadan dünya semasına bir bütün olarak inmiş, daha sonra 22 yılı aşkın bir sürede Hz. Muhammed'e ilk kez bu gece inmeye başlamıştır.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!