Kadınlardan ISKI'ye tepki

Güncelleme Tarihi:

Kadınlardan ISKIye tepki
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Çok çocuklu ailelere uygulanan yüzde 100'e varan indirimlere tepki gösteren kadınlar, İSKİ'nin ayrımcılık yaparak Anayasa'yı ihlal ettiğini söylediler. Kadınlar, ‘‘Doğurganlığı teşvik edici bu çarpık yaklaşımı kınıyoruz ve bu hareketi halk dalkavukluğu olarak yorumluyoruz’’ dediler.

Çok çocuklu ailelere su faturalarında indirim uygulayan İSKİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu, kadın hareketi öncüleri tarafından Anayasa'nın eşitlik ilkesini çiğnemek ve ayrımcılık yapmakla suçlandı.

İstanbul Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulamaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Necla Arat ve Kadın Araştırmaları Derneği Başkanı Gülsevil Erdem, İSK'nin Anayasa'nın eşitlik ilkesini zedelediğini savunarak, çok çocuklu ailelere indirim uygulamasını protesto etti.

Arat ve Erdem yaptıkları yazılı açıklamada, ‘‘3 çocuklu abonelere yüzde 25, 4 çocuklu abonelere yüzde 50 ve 5'ten fazla çocuğu olan abonelere ise yüzde 100 indirim vaat eden bu çarpık yaklaşımı ülke kalkınmasında olumsuz rol oynayan doğurganlık hızını teşvik edici ve aile planlaması politikalarını engelleyici olarak görüyor, salt oy kazanmak için halk dalkavukluğu yapmak olarak yorumluyoruz’’ dediler.

DAVA AÇIN

Prof. Arat ve Erdem, bir gazete haberinde bazı FP'li belediyelerin bulunduğu ilçelerde yürürlükte olduğu ileri sürülen bu indirimin uygulanmadığını öne sürdükleri Kadıköy ve Suadiye'deki aboneleri İSKİ'ye karşı dava açmaya çağırdılar.

İSKİ yetkilileri ise uygulamanın 2 yıldır yürürlükte olduğunu ve İstanbul'daki bütün ilçeleri kapsadığını belirterek, ‘‘Bu uygulama kapsamına giren 2 bin 200 aile bulunuyor. Bu aileler de Beşiktaş'tan Kartal'a, Kadıköy'den Maltepe'ye kadar bütün ilçeleri kapsayan bir dağılım gösteriyor. O gazete haberindeki iddialara işyeri faturaları dayanak gösterilmiş. İşyerlerinde çocuk olmaz ki. Bizim uygulamamız konutları içeriyor’’ dediler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!