Kadınlara sağlık merkezi

Güncelleme Tarihi:

Kadınlara sağlık merkezi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 1997 00:00

‘‘Kadınlara mahsus gazete’’ Pazartesi'nin eylül sayısının sağlık haberleri arasında, İstanbul Tıp Fakültesi içinde yer alan Kadın ve Çocuk Sağlığı Araştırma ve Eğitim Merkezi tanıtılıyor. Çünkü bu kurumun başka bir örneği yok. Kadın sağlığını ilgilendiren her konuda başvurabilirsiniz. Ayrıca gençlere yönelik eğitim çalışmaları da var. Fiyatları ucuz. Üstelik tedaviniz bitse bile sizinle bağlantılarını kesmiyorlar, her zaman iletişim kurabilirsiniz. Telefonu, 212 533 12 04. Daha detaylı bilgi ve diğer sağlık haberleri Pazartesi'de.
Haberin Devamı

Hepatit B aşısı

Dünyanın önde gelen aşı üreticilerinden Smithkline Beecham, geçtiğimiz hafta hepatit B aşısı ile ilgili bir açıklama yaptı. Türkiye'nin çok önemli sağlık sorunlarından olan ve bulaşma yolları bakımından AIDS'e benzeyen ancak AIDS'den daha kolay taşınabilen Hepatit B aşısı Türkiye'de de bulunuyor. Üstelik Hepatit A ve B kombinasyonu olarak satılıyor. Çocuklara ve yetişkinlere iki ayrı doz olarak sunuluyor. Bu konudaki çalışmalar sadece bu firmaya ait değil. Tüm aşı üreticileri vargüçleriyle özellikle hepatiti bertaraf edebilmek için savaşıyorlar. 2000 yılında sonuç alınabileceği düşünülüyor.

NASA Methodist'e emanet

Amerikan uzay araştırma programını sürdüren NASA, tıbbi araştırmalar konusunda Houston Methodist Hastanesi ile yıllardır işbirliği yapıyor. NASA astronotları aylarca süren uzay araştırmaları öncesinde ve sonrasında düzenli olarak buraya gelerek sağlık kontrolünden geçiyor ve özel testlere tabi tutuluyor. Yerçekimi kuvvetinin olmadığı bir ortamda, aylarca çalışmalar yapan astronotlarda kas ve kemik erimesi başta olmak üzere çeşitli hastalıklar oluşuyor. Methodist hastanesinde, özel olarak eğitim görmüş doktorlar tarafından astronotların, kas ve kemiklerinin güçlenmesini sağlayacak tedavi yöntemleri ile ilgili çalışmaların yanısıra kalp, damar hastalıkları ve psikolojik tedavilere de ağırlık veriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!