Kadınlar Günü ne zaman? İşte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tarihi

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar Günü ne zaman İşte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tarihi
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2021 13:49

Dünya Kadınlar Günü her sene coşku ile kutlanıyor. Kadınlar Günü’nün ne zaman kutlanacağı ve tarihi merak ediliyor. 1977 yılında ilan edilen Dünya Kadınlar Günü her sene 8 Mart’ta kutlanıyor. 2021 yılında bu önemli gün pazartesi gününe denk geliyor.

Haberin Devamı

Dünya Kadınlar Günü her yıl 8 Mart tarihinde kutlanıyor. Bu önemli günde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Vatandaşlar günün anlam ve önemine uygun mesajlar gönderiyor, sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunuyorlar. Geçmişi çok eskilere dayanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Birleşmiş Milletler tarafından 1977 yılında ilan edildi.

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ NE ZAMAN?

Dünya Kadınlar Günü her yıl 8 Mart tarihinde kutlanıyor.

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ TARİHİ

Birleşmiş Milletler tarafından 1977 yılında ilan edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün geçmişi çok eskilere dayanmaktadır.

Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği savaşın başlangıcı, 8 Mart 1857 yılında Amerika'nın New York kentinde tekstil sektöründe çalışan yüzlerce kadının düşük ücretlerini, uzun çalışma saatlerini ve insanlık dışı çalışma koşullarını protesto etmek için grevler yapması olarak kabul edilmektedir.

Haberin Devamı

Kadınlar Günü ne zaman İşte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tarihi

Bu grevler sırasında çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can vermiş, bu olaylardan 52 yıl sonra (1910), Danimarka'nın Kopenhag kentinde düzenlenen II. Sosyalist Enternasyonal toplantısında Clara Zetkin’in önerisiyle, 1857’de başlayan, kadın haklarının kazanılması ve kadınların birlikteliği mücadelesinin her yıl “Kadınlar Günü” olarak kutlanması kararlaştırılmıştır.

BAKMADAN GEÇME!