Kaderin suç ortakları

Güncelleme Tarihi:

Kaderin suç ortakları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

Sonbahar hüznünün yüreğimize çöreklendiği günlerde trajik ölüm haberlerinin peşpeşe gelmesinden daha doğal ne olabilirdi.

Prenses Diana'nın, sevgilisi Dodi el Fayed ile bir Mercedes'in arka koltuğunda, Ankaralı İlknur'un Ölü Deniz'in turkuaz sularında, İsrailli Smadar'ın Kudüs'te bombalanan bir kafede yaşamlarının son bulması sadece kader olarak izah edilebilir mi?

Hepimiz biliyoruz. Diana'nın ölümünden erkek kardeşi Kont Spencer önce paparazzileri sorumlu tuttu.

Dodi'nin babası ise kendisini suçladı.

Haklıydı. Çünkü maaşını ödediği şoför Henri Paul'ün kanında hem yüksek miktarda alkol, hem mutluluk hapı Prozac kalıntıları vardı.

Denizin ortasında bir sürat teknesinın biçtiği ODTÜ Mimarlık öğrencisi 22 yaşındaki İlknur Gülcan'ın ölümünden kimin sorumlu olduğu ortada. Yine de İlknur'un annesi genç kızın cenazesinde bir yakınına sarılırken ‘‘Kader, kaderiymiş’’ dedi.

14 yaşındaki Smadar, üç Filistinli kamikazeyle birlikte havaya uçtu.

Dedesi, 1970'li yılların sonlarından itibaren Filistinlilerle diyalogdan yana olan General Matti Peled'ti. Annesi Nurit Peled-Elckanan Başbakan Benjamin Netanyahu'nun çocukluk arkadaşı.

İsrail basınında çıkan haberlere göre, Smadar'ın öldüğü gece Netanyahu başsağlığı dilemek için ailesine telefon etmiş.

Başbakanın sesini duyar duymaz Smadar'ın annesinin bağrından bir çığlık kopmuş: ‘‘Bibi ne yaptın. Kızımı öldürdün’’.

Benjamin Netanyahu, kızın ölümünden Filistinli teröristlerin sorumlu olduğunu söylemeye kalkışmış ancak Smadar'ın annesi lafı ağzına tıkmış: ‘‘Hayır Bibi, onu sen öldürdün, senin politikaların yüzünden öldü’’.

İddialara bakılırsa Smadar'ın çocukluğunu bilen Netanyahu bu sözler üzerine telefonun diğer ucunda hıçkırıklara boğulmuş. Smadar'ın babası ise onunla konuşmayı reddetmiş.

Nurit Peled-Elckanan, kızının cenazesine Yaser Arafat'ın bir temsilcisinin de katılmasına izin verdi. Cenazeden sonra radyodan yayınlanan konuşmasında ise şöyle dedi: ‘‘Kızım bir barış kurbanı. Teröristlere karşı bir öfkem yok. İntihar saldırılarının sorumluları bizleriz. Hamas'ı biz yarattık. Kamikazeler bizim bir aynamız.’’.

Diana, Dodi, İlknur, Smadar ve diğerleri.

Ölümlerinden sorumlu olanlar, Paul Henri, sürat teknesini kullanan magandalar, Benjamin Netanyahu ve diğerleri. Kaderlerinin suç ortakları da diyebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!