Kadavra köpeği nedir, ne demek?

Güncelleme Tarihi:

Kadavra köpeği nedir, ne demek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2022 12:20

Kadavra köpeği, pek çok ülkede acil durumlarda arama kurtarma amacıyla kullanılmaktadır. Gelişmiş ülkelerde, adli alanda çözüm bekleyen birçok olayın aydınlatılmasında ve arama kurtarma çalışmalarında, köpeklerin önemli katkılarının olduğu anlaşıldığından, farklı branşlarda çalışacak köpeklerin eğitimine büyük önem verilmektedir. İşte, bunlardan birisi olan kadavra köpeği hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Köpekler, iş arkadaşları olan insanlarla takım olarak çalıştıklarında, patlayıcı madde, narkotik madde, kayıp kişiler ya da insan kalıntılarını arama gibi birçok alanda ne kadar başarılı olduklarını kanıtlamıştır. İnsan kalıntılarını aramak üzere eğitilen köpeklere, “Kadavra Köpekleri" denir.

Bir kadavra köpeğinin eğitim süreci diğer branşların eğitim süreçleri ile birçok ortak noktaya sahip olmakla birlikte önemli bazı farklılıklar içerir. Her şeyden önce "İnsan Kalıntısı Arama” takımı (İKA), sevk idarecisi ve köpeği ile birlikte diğer branşlara göre daha yıpratıcı ve detaylı bir eğitim sürecine hazırlıklı olmalıdır.

Özellikle idareci, köpek eğitimi ile ilgili bilgilerinin yanı sıra ölüm, ölüm sonrası değişiklikler, çürümeyi etkileyen faktörler ve cesedin varlığının ortamda sebep olabileceği muhtemel değişiklikler gibi adli bilimlerin farklı branşlarına ait bilgileri de dağarcığına katmalıdır.

BAKMADAN GEÇME!