Kaçırdılar, işkence yaptılar, fidye istediler!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2021 11:00

İstanbul Kağıthane'de rehin aldıkları Pakistan uyruklu Nauman Khalid A.'ya işkence eden ve bu görüntüleri ailesine göndererek 100 bin lira isteyen şüpheliler yakalandı. 6 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Rehin alınan kişinin zorla götürülmesi ve ters bir şekilde bağlanarak şiddete maruz kaldığı anların da görüntüsü çıktı. Bu arada Nauman Khalid A.'nın zorla tutulduğu yerde Pakistan uyruklu İpsar A.'nın (20) da rehin alındığı belirlendi.

Haberin Devamı

Olay, 12 Mayıs tarihinde Çakmak Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre Pakistan uyruklu Nauman Khalid A.(29) kimliği belirsiz 6 kişi tarafından kaçırılarak rehin alındı. Şüphelilerin, rehin aldıkları kişinin ailesine Yunanistan menşeili yabancı hat üzerinden WhatsApp yoluyla çeşitli işkence görüntüleri göndermesi üzerine aile polise ihbarda bulundu. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, gelen ihbar üzerine çalışma başlattı.

100 BİN LİRA FİDYE İSTEDİLER

Şüpheliler, işkence görüntülerini rehin aldıkları kişinin ailesine yolladıktan kısa bir süre sonrasında serbest bırakmak için 100 bin lira fidye istedi. Polis ekipleri, gerçekleştirdikleri teknik takip sonucunda şüphelilerin ve rehin alınan Nauman Khalid A.'nın Fatih ilçesinde bir adreste bulunduğunu tespit etti.

Haberin Devamı

15 Mayıs tarihinde yapılan operasyon neticesinde Nauman Khalid A.'nın yanı sıra Pakistan uyruklu İpsar A.'nın (20) da rehin alındığı belirlendi. Olayı organize ettiği öğrenilen Hindistan uyruklu Dvanad T.(26) ile Charan Kamal S.(24), Muhammad Raid E.(26), Abubekir A.(40), Ergün E.(42) ve Eigab A.(26) isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken rehin alınan kişiler kurtarılarak ailelerine teslim edildi.

Kaçırdılar, işkence yaptılar, fidye istediler

İŞKENCE GÖRÜNTÜLERİ KAMERALARA YANSIDI

Öte yandan, iki kişinin koluna girdikleri Nauman Khalid A.'yı zorla eve götürdüğü anlar çevrede bulunan güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde şüphelilerin Khalid A.'nın ters bir şekilde bağlanarak şiddete maruz kaldığı da yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!