Kaçıramadılar

Güncelleme Tarihi:

Kaçıramadılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bolu'da 5 trilyon lira değerinde 765 parça tarihi eser ele geçirildi. 5 kaçakçı yakalandı, şebeke lideri olan Dilson Oteli'nin işletmecisi aranıyor.

Bolu'da gerçekleştirilen müthiş bir operasyonla, uluslararası tarihi eser kaçakçılığı yapan şebekeye büyük darbe vuruldu. Bolu Emniyet Müdürü Uğur Gül başkanlığındaki ekipler, bir istihbaratı değerlendirerek Mersin, Adana, Şanlıurfa ve İstanbul'da seri operasyonlar başlattı. Kuveyt'ten başlayıp Kuzey Irak ile devam eden zincirin halkalarını takip eden ekipler, açık kimlikleri gizli tutulan şebeke elemanları A.K, A.Ş, K.D, H.İ.T ile M.N.C'yi, 765 parça sikke ve tarihi eserle yakaladı. Piyasa değeri 5 trilyon lirayı bulan eserlerin M.Ö. 374- 450 yılları arasındaki dönemle, Osmanlı, İslami, Helenistik, Roma, Bizans ve Grek dönemlerine ait olduğu belirtildi.

Çubuklu'da müze gibi villa

Soruşturmayı derinleştiren dedektifler, Ortadoğu, Rusya ve Anadolu'dan sağlanan tarihi eserlerin İstanbul'da Nihat Koleşin'de toplandığını belirledi. Dedektifler, şebekenin lideri ve yurtdışı bağlantılarını sağlayan kişi olduğu öne sürülen, Taksim' deki 4 yıldızlı Dilson Oteli'nin işletmeciliğini yapan Koleşin'in peşine düştü. İstanbul Çubuklu'daki villasına yapılan baskında, tarihi eserlerden 226'sı ele geçirilen Koleşin'in Datça'da Perili Köşk yanın-daki yazlığı ile işyerleri didik didik edildi. Polis Koleşin'i ararken şebekenin dış bağlantıları da araştırıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!