Kaçakçılık şebekesi çökertildi

Güncelleme Tarihi:

Kaçakçılık şebekesi çökertildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2008 13:58

DİYARBAKIR’da polisin düzenlediği operasyonda, terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık yapmak suçundan sabıkalı bir kişinin yönettiği, örgüt adına sigara kaçakçılığı yapan şebeke çökertildi. Bu zamana kadar örgüte kaçakçılıktan para aktaran ve devleti 80 milyon YTL zarara uğrattığı belirlenen şebekenin 29 üyesi tutuklanıp cezaevine konuldu.


Devleti 80 milyon YTL zarara uğratmışlar


Diyarbakır’da polisin düzenlediği operasyonda, terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık yapmak suçundan sabıkalı bir kişinin yönettiği, örgüt adına sigara kaçakçılığı yapan şebeke çökertildi. Bu zamana kadar örgüte kaçakçılıktan para aktaran ve devleti 80 milyon YTL zarara uğrattığı belirlenen şebekenin 29 üyesi tutuklanıp cezaevine konuldu.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri, uluslararası gümrük kaçağı sigara ticareti yapan kişilere yönelik ‘Filtre’ adlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan sabıkalı ve adı açıklanmayan bir kişinin yönettiği örgüt yapılanması içerisinde, bu kişinin talimatları doğrultusunda, Türkiye’ye İran’dan kaçak olarak sokulan yüklü miktardaki sigaraların, Van’dan örgüt üyelerince Diyarbakır’a getirilerek, buradan batı illerine ğönderilip pazarlamasının yapıldığı saptandı. Polisin geçen yıl Şubat ayından itibaren yaklaşık 10 ayda gerçekleştirdiği 15 operasyonda toplam 2 milyon 35 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilirken, bu işten örgütün büyük miktarlarda gelir elde ettiği, devletin de yaklaşık 80 milyon YTL zarara uğratıldığı açıklandı.
Diyarbakır polisi son operasyonunu Van, Şanlıurfa, Şırnak, Batman, Elazığ, Konya’da 6 Ocak günü eş zamanlğı olarak gerçekleştirip 29 kişiyi yakaladı. Yakalananların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda toplam 102 bin 500 paket kaçak sigara ile hesap hareketlerini gösterir nitelikte yaklaşık 7 bin YTL tutarında havale dekontları ele geçirildi. 29 kişi, TCK’nın 220’inci maddesince ‘Suç İşlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak, örgüt faaliyetleri kapsamında uluslararası gümrük kaçakçılığı yapmak’ suçlarından sevkedildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!