Kaçak yapı skandalı

Güncelleme Tarihi:

Kaçak yapı skandalı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2001 00:00


Kadir ZENGİN/DHA
Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Tantan'a gönderilen ‘‘Organize İmar Yolsuzluğu’’ raporunun perde arkası: Kırcami'de kaçak kooperatif yapıları yasal statüye kavuştu.

OLAY, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bu yılın ilk olağanüstü toplantısında patlak verdi. Bayram ve yeni yıl tatilinin hemen ardından, basından gizli yapılan toplantıda, Kırcami Bölgesi'nde bir ANAP'lıya ait kaçak kooperatif yapılarına yasal statü kazandırıldı.

KARAR MECLİS'TEN GEÇTİ

CHP ve DSP'li üyeler çekimser ve red oyu kullanırken ANAP ve MHP oylarıyla kaçak yapıların yasallaşması Meclis'ten geçti. Aynı zamanda İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı olan Cumhuriyet Halk Parti'li Meclis Üyesi ve Başkan Vekili İbrahim Koç'un da evet oyu kullanması bütün dikkatleri çekti.

PARTİNİN HEDEF TAHTASI

Bu olaydan sonra partisinin hedef tahtası haline gelen İbrahim Koç, kendisinin haklı olduğunun yakında ortaya çıkacağını belirterek, ‘‘ben oy kullanırken vicdanımın sesini dinledim. Tüm başkanları göreve davet ediyorum. Kaçak yapılar hemen yıkılsın, yasallaştırılmasın’’ dedi.

Gizli toplantıda imar tartışıldı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Talya Otel'de düzenlediği ‘‘Gizli’’ bir toplantı, tesadüfen ortaya çıktı. Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nin, İçişleri Bakanlığı'na ‘‘Organize İmar Yolsuzluğu Raporu’’ vermesinden kısa bir süre sonra gerçekleşen toplantıya vali Dokuzoğlu da katıldı. Antalya Bölgesi Havza İmar Planı için altyapı oluşturmak amacıyla düzenlenen toplantıda bölgenin imar konuları bir bütün olarak ele alındı.

DOKUZ SAATLİK TOPLANTI

Toplantıda, Kepez Belediye Başkanı Mehmet Atay, Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul, Antalya Valisi Ertuğrul Dokuzoğlu, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ile Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyelerinin yanı sıra 9 Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Sezai Göksu, Gazi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Feral Eke ve ODTÜ'den Doç. Dr. Baykan Günay yeraldı.

Ortaya çıkarın

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı olan CHP'li Meclis Üyesi ve Başkan Vekili İbrahim Koç: ‘‘Ben plana oy verdim. O bölge ile ilgili kararı Bölge İdare Mahkemesi iptal etti. Danıştay hukuka aykırı buldu ve bozdu. Tahsis'i karara gidenler arasında benim imzam yok. Önümüzdeki günlerde herşey ortaya çıkar.’’

Öncekiler yaptı

Mimarlar Odası Genel Sekreteri ve Kent Konseyi Başkanı Osman Aydın: ‘‘Tantan'a verilen rapor, bugün görevde olan belediye başkanlarını etkilemeyecek. Kaçak yapılaşma önceki başkanların döneminde oldu. Ancak, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan son karar soruşturma konusu olabilir.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!