Kaçak otele dinamit

Güncelleme Tarihi:

Kaçak otele dinamit
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Marmaris'te SİT alana kaçak olarak yapılan 5 katlı otel, köylülerin tüm direnmesine karşın dinamitle yıkıldı.

Ali Pala adlı bir işadamı, 2 bin 500 metrekarelik alana 270 yataklı oteli inşaa etmeye iki yıl önce başladı. İnşaat bir kaç kez mühürlenmesine rağmen durdurulmadı ve 100 milyar lira harcanarak tamamlandı. Bunun üzerine Bayındırlık Müdürlüğü harekete geçti. Oteli yıktırmamak için buradan iş bekleyen Sögüt köylüleri sokağa döküldü.

Bayrak ve Atatürk posteri

İki gün süren ve önceki gün biten yıkım sırasında direnen ve yola barikat kuran bin 500 köylü, bununla da yetinmedi ve otelin çatısına çıktı. Köylüler zaman zaman inşaatta kullanılan tahtaları ateşe verdi, belki yararı olur diye bayrak ve Atatürk posteri taşıdı. Direnişçilerden bazıları, jandarmaların üzerine çatıdan kalas attı.

Kaymakam: Dinlemediler

Havaya ateş açan jandarma 5 kişiyi gözaltına aldı ve zor kullanarak binayı boşalttı. Kaçak otelin yıkımının zorluğu anlaşılınca, önce 20, sonra da 400 kilo dinamit kullanıldı. Toz bulutları arasında zemin kat çöktü ve bina kullanılamaz hale geldi. Marmaris Kaymakamı Fikret Deniz, ‘‘Ne gerekiyorsa yaptık. Mühürledik. Ceza kestik, ama dinlemediler’’ dedi.

100 milyar boşa gitti

SİT alanı olup olmadığına bakılmadan Marmaris'in Söğüt Köyü yakınında denize sıfır inşaa edilen dev otelde, 400 kilo dinamit patlayınca üstteki görüntü oluştu (üstte). 1500 kadar köylünün direnmesi işe yaramadı, 100 milyar harcanan inşaatın üstteki 4 katı, zemine oturdu Yıkımın bundan sonraki bölümünü otel sahibi yapacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!