Kaçak elektrik davasında karar

Güncelleme Tarihi:

Kaçak elektrik davasında karar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2014 13:10

"Tatar Ramazan", "Ihlamurlar Altında" ve "Bir Çocuk Sevdim" gibi pek çok dizide başrol oynayan Mehmet Bülent İnal, kaçak elektrik kullandığı iddiasıyla yargılandığı davada suçu işlemediği anlaşıldığından beraatine karar verildi.

Haberin Devamı

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Mehmet Bülent İnal
katılmazken, avukatı Aydın Kurban hazır bulundu. Hakim Mustafa Erdoğan, geçen oturumda şikayetçi BEDAŞ vekilinin mazeret sunduğu, bugünkü duruşmanın saatinin 10.00 olduğu ancak 10.25 olmasına rağmen hazır bulunmadıklarının görüldüğünü söyledi.

"MÜVEKKİLİMİN BERAATİNİ TALEP EDİYORUM"
Sanık Mehmet Bülent İnal'ın avukatı Aydın Kurban, "Tutanak sanık adresten taşındıktan 2 ay sonra tutulmuştur. Müvekkilim İnal, Aralık 2012 tarihinde söz konusu evden taşındığında ödediği Aralık faturası 392 TL'dir. Ağustos-Eylül aylarında film çekimi için İstanbul dışındadır. Kasıt yoktur. Yararlanma yoktur. BEDAŞ'ın teşekkür belgesi bulunmaktadır. Müvekkilimin beraatini talep ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

SAVCI BERAATİNİ İSTEDİ
Görüşü sorulan duruşma savcısı Zeynel Sarıbuğa, "Yapılan yargılama sonucu toplanan delillere göre sanığın suçu işlemediği anlaşıldığından beraatine karar verilmesi kamu adına talep ve mütalaa olunur" diye konuştu.

İNAL'IN BERAATİNE KARAR VERİLDİ
Davayı karara bağlayan hakim, sanık Mehmet Bülent İnal hakkında 'Karşılıksız yararlanma" suçundan cezalandırılması istemiyle dava açıldığını hatırlattı. Hakim, yapılan yargılama ve toplanan deliller sonucunda sanık İnal'ın üzerine atılı suçu işlemediği anlaşıldığından beraatine karar verdi.

"SOSYAL VE EKONOMİK DURUMUM İTİBARİYLE BÖYLE ŞEYLERE TENEZZÜL ETMEM"
Mehmet Bülent İnal geçen duruşmada verdiği ifadesinde suçlamayı reddederek, "2011 yılı Nisan ayında taşınmaza kiracı olarak oturdum. Bu bina 20-30 yıllık bir binadır. Bu yerdeki evler müstakildir ve ayrıca elektrik sayaçları da evin dışındadır. Ben 2012 yılının Aralık ayı sonunda bu adresten taşındım. Ev eski olması sebebiyle sayaçlarında eski olmasına bağlı olarak sayaçlarda bozukluk meydana gelmiştir. Bu bozukluğun benimle herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Bana bu hususu bildirdiklerinde ben saatin çalışmayan dönemi için ne ödenmesi gerekiyorsa ödeyeceğimi bildirdim. 17 Aralık 2012 tarihinde 392,70 TL'lik faturayım ödedim. Dizi ve film çalışmaları nedeniyle suç tarihi 7 Kasımdan hemen önceleri

Haberin Devamı

2012 yılının Ekim ayında Bursa'daydım. Ağustos ve Eylül aylarında ise tatildeydim. Evde de kimse yoktu. Bu nedenle olaya müdahil olamadım. Ben Türkiye'de tanınan bir sanatçıyım. Sosyal ve ekonomik durumum itibariyle böyle şeylere tenezzül etmem. İddianamede belirtilen miktar önemsiz miktarlardır" ifadelerini kullanmıştı.

İNAL'IN 3 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, BEDAŞ görevlilerinin 7 Mayıs 2012 tarihinde Mehmet Bülent İnal'ın Tarabya, Çamlık Yapı Kooperatifi Gülveren Sokak'taki evine gittikleri belirtildi. Görevlilerin yaptıkları incelemede elektirik sayacına müdahale edildiğini tespit ettikleri ve tutanak tutukları anlatıldı. BEDAŞ görevlilerinin sayacı söktükleri ve detaylı inceleme yaptıkları ifade edilen iddianamede, sayacın numaratörü ile oynandığını, şüphelinin (7 Mayıs'dan -7 Kasım 2012 tarihine kadar) 6 ay boyunca müşteki kurumun rızası olmadan kaçak elektrik kullandığı iddia edildi. İddianamede İnal'ın TCK'nın 163/3 maddesi gereğince 'Karşılıksız yararlanma" suçundan

Haberin Devamı

1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyordu.

BAKMADAN GEÇME!