Kaçak define arayan 3 zanlı tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Kaçak define arayan 3 zanlı tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2007 10:43

Kayseri'nin Sarıoğlan İlçesi'ne bağlı Üzerlik Köyü yakınlarında define aradıkları belirlenen 12 zanlı jandarmanın 1 hafta süren takibi sonucu yakalanırken, 3'ü tutuklandı.

Haberin Devamı

İhbarı değerlendiren Jandarma Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ile Sarıoğlan ilçe jandarma timleri, 18 zanlıyı takibe aldı. Bu kişilerden Dursun Kınacı, Özgür Aka ve Mustafa Örnek, içinde define olduğu sanılan tümülüsde suçüstü yakalandı. Zanlıların verdiği ifadeye göre Ali Özyurt, Selim Türkel, Yunus Türkel, Ali Aydın, Kadir Gözüküçük, İsmail Göçer, Ahmet Gök, Necati Kınacı, Yusuf Yürekli de gözaltına alındı. 12 zanlının ev ve işyerleri ile otomobillerinde mahkeme kararı ile yapılan aramada 3 ruhsatsız tüfek, 15 kurşun, ruhsatsız motorsiklet, 1 tarihi küp, çok sayıda kürek, kazma, çengelli makara ile 3 harita ele geçirildi. Tümülüsde suçüstü yakalanan zanlılardan Dursun Kınacı, Özgür Aka ve Mustafa Örnek tutuklandı.

Jandarma yetkilileri, zanlıların tümülüste kazı yaparken sigara dumanının görülmesi sonucu yakalandıkları yolundaki haberlerin asılsız olduğunu, bu kişilerin 1 haftadan bu yana takip edildikten sonra suçüstü yakalandığını açıkladı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!