Kabus geri döndü: Keneden ölenlerin sayısı 6’ya yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2025 09:31

Sivas’ta vücuduna yapışan keneleri yanlış usullerle çıkartan bir kişi 10 gün sonra vefat etti. Bu yıl Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) sonucu ölenlerin sayısı 6’ya yükseldi.

Haberin Devamı

Sivas'ın Zara ilçesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle tedavi gören kişi yaşamını yitirdi.

Gölbaşı köyünde yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan 2 çocuk babası 38 yaşındaki Yavuz Vural'a 10 gün önce 3 kene yapıştı.

Kabus geri döndü: Keneden ölenlerin sayısı 6’ya yükseldi
Vural, bir süre sonra rahatsızlanınca yakınları tarafından Zara Devlet Hastanesine götürüldü.

Durumu ağırlaşan Vural, daha sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Kabus geri döndü: Keneden ölenlerin sayısı 6’ya yükseldi

KKKA şüphesiyle anestezi yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Vural, kurtarılamadı.
Kabus geri döndü: Keneden ölenlerin sayısı 6’ya yükseldi

Haberin Devamı

Öte yandan, Koyulhisar ilçesinde önceki gün KKKA nedeniyle yaşamını yitiren 80 yaşındaki Mahmut Ağcabal'ın cenazesi de toprağa verilmek üzere yakınları tarafından teslim alındı.

KAYSERİ'DE KENE GÖRÜLDÜ

Geçtiğimiz günlerde kene ısırması sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği bir kişinin de yaralandığı Kayseri'nin Tomarza ilçesinde, boş arazide kene görüntülendi.

Yaz aylarının gelmesiyle kene vakalarında artış yaşanırken, geçtiğimiz günlerde Tomarza ilçesinde kene ısırması sonucu 1 kişi hayatını kaybetmişti. Yine aynı ilçeye bağlı Cücün Mahallesi'nde bir kişi de kene ısırması nedeniyle başvurduğu hastanede tedavi altına alınmıştı.

Kene olaylarının gündeme geldiği Tomarza'da bu kez Develi yolu üzerinde boş arazide kene görüldü. Keneyi gören vatandaş o anları kayıt altına aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!