Kablolu rezaleti

Güncelleme Tarihi:

Kablolu rezaleti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

Yabancı kanalları kablolu TV'den çıkaran Telekom, iyi bir hizmet veriyormuş gibi, aboneliğini de 1 milyon 800 binden 3 milyona çıkararak aboneleri çıldırttı.

Eurosport ve MTV'den sonra, Alman kanalları RTL, SAT 1 ve PRO 7'nin de kesilmesine karar veren, videoplex'i de yayından kaldıran Telekom yöneticileri, tüm kanalları adı sanı duyulmamış Türk televizyonlarının deneme yayınlarıyla doldurdu.

Telekom ne diyor?

Türk Telekom Genel Müdürü Cengiz Bulut, ‘‘Eurosport ve MTV ayda 24 cent istediği için anlaşamadık. Bunlar çok fahiş fiyatlardır. Bazı kişiler bu kanalların temsilciliğini alarak daha fazla para kazanmak için bize baskı yapıyor’’ dedi.

7 mi, 24 cent mi?

Buna karşılık, Eurosport, MTV ve Alman kanallarının temsilcisi Fatih Oflaz ise, ‘‘İstediğimiz para abone başına ayda 24 cent değil, 7 cent'tir’’ iddiasında bulundu. Çelişkili açıklamalar yüzünden kimin doğruyu söylediği de anlaşılamadı.

Aboneler isyanda

Bu arada gazetemizi arayan çok sayıda kablolu TV abonesi, Telekom'u protesto etti. Sayıları 518 bine çıkan aboneler, ‘‘İkide bir kanalların değişmesinden, karşımıza hiç izlemediğimiz kanalların çıkmasından bıktık. Aboneliğimizi iptal edip, uydu anten almaktan başka çare kalmadı’’ dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!