Kabinede iki kadın bakan

Güncelleme Tarihi:

Kabinede iki kadın bakan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 14:14

Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanan yeni kabinede iki kadın bakan yer alıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Fatma Güldemet Sarı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na ise Sema Ramazanoğlu getirildi.

Haberin Devamı

ŞEHİRCİLİK MİMAR BAKAN'A EMANET

AK Parti'nin son dönemdeki hükümetlerinde kamuoyundan en çok eleştiri alan konu, hükümetlerde sadece tek bir kadın bakana yer verilmesi, onun da Aile ve Sosyal Politikalardan sorumlu yapılmasıydı. Davutoğlu, "tek kadın bakan" geleneğini bozdu; Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yanısıra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı da bir kadına emanet etti. Mimar kökenli, Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu. 

Adana'nın merkez Çukurova ilçesi AK Parti teşkilatının kurucu ilçe başkanlığını yapan Fatma Güldemet Sarı,1970 yılında Malatya'da dünyaya geldi. Sarı, ilköğrenimini Adana Atatürk İlkokulu'nda, orta ve lise öğrenimimi ise Tarsus Amerikan Koleji'nde tamamladı.         

1993 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu.  Mimar Sinan Üniversitesi'nde yüksek lisans yapan Sarı, bir süre özel sektörde çalıştı.    

Haberin Devamı

Sarı, aktif siyaset hayatına ise 2008 yılında AK Parti Çukurova Kurucu İlçe Başkanı olarak başladı.

Sarı, 2011 genel seçiminde Adana 7'inci sıra milletvekili adayı oldu.               

Sarı, 2012-2014 yılları arasında AK Parti Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevinde bulundu.               

7 Haziran seçimlerinde Adana'dan AK Parti Milletvekili seçilen Sarı, 1 Kasım'da partisinden aday gösterilerek, yeniden milletvekili oldu.             

Kabinede iki kadın bakan


AK PARTİ'NİN KURUCULARINDAN SEMA RAMAZANOĞLU

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ise AK Parti'nin kurucularından... Denizli milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu, parti kurulduğundan bu yana geçen 13 yıllık süreçte ilk kez 1 Kasım seçimlerinde milletvekili adayı gösterilmişti.

 Denizli'de, 1959 yılında doğan Ramazanoğlu, ilk ve orta öğrenimini burada bitirdi. 1983'te Ankara Üniveriseti Tıp Fakültesinden mezun olan Ramazanoğlu, çeşitli sağlık kuruluşlarında doktorluk yaptı.

Haberin Devamı

Ramazanoğlu, ihtisasını İsviçre Bern Üniversitesi Hastanesi ve Kadın Doğum Hastanesinde radyoloji alanında tamamladı.

Ramazanoğlu, Haydarpaşa Numune Hastanesinde görev yaptığı sırada başörtüsü nedeniyle sorun yaşadığı hastaneden istifa etti. Ramazanoğlu, daha sonra mesleğini özel sektörde devam ettirdi, 

1998 yılında kendi kliniğini açtı. Ramazanoğlu, evli ve iki çocuk annesi. Ramazanoğlu, Almanca ve İngilizce biliyor.

AK Parti'nin Kurucular Kurulu Üyesi olan Ramazanoğlu, Genel Başkan Danışmanlığı ve MKYK üyeliği de yaptı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı AK Parti'nin kapatılmasına ilişkin davanın iddianamesinde, "türbanı simge ve dayatma unsuru olarak kullandığı" gerekçesiyle Ramazanoğlu'nun milletvekili seçilemeyeceğini, AK Parti'ye bu nedenle ihtar verilmesi gerektiğini savundu. Anayasa Mahkemesi bu istemi oy birliğiyle reddetti.

Haberin Devamı

Ancak Ramazanoğlu, parti kurulduğundan bu yana geçen 13 yıllık süreçte, ilk kez 1 Kasım Genel Seçimi'nde milletvekili adayı gösterildi.

Eski AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu ile evli olan Ramazanoğlu, AK Parti hükümeti döneminde eski Denizli Milletvekili olan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın da ablası.

Ramazanoğlu'nun kardeşi Selma Aliye Kavaf da 60. Hükümette Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapmıştı.

Kabinede iki kadın bakan

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!