Kabine Toplantısı ne zaman, hangi gün yapılacak? Tüm gözler çarşamba gününde

Güncelleme Tarihi:

Kabine Toplantısı ne zaman, hangi gün yapılacak Tüm gözler çarşamba gününde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2021 08:43

Kabine Toplantısı ile alınacak yeni kararları merak eden pek çok vatandaş, toplantının tarihine odaklandı. Toplantıdan sokağa çıkma yasağı, işletmelerin yeniden açılma kararı ve aşı ile ilgili açıklamalar gelmesini bekleyen vatandaşlar, son durumu internet üzerinden takip ediyor. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? İşte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan pek çok vatandaşı heyecanlandıran ‘çarşamba’ günü açıklaması

Haberin Devamı

Kabine Toplantısı ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alınan kararlar ile ilgili vatandaşları bilgilendiriyor. Şimdi gözler bu haftaki Kabine Toplantısı tarihine çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamada, ‘Çarşamba günü millete sesleniş konuşmamı izlemenizi tavsiye ediyorum. Sizlere birçok güzellikleri orada takdim edeceğim.’ dedi.

Kabine Toplantısı’nın ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Vatandaşlar her hafta toplantı ile ilgili detayları araştırıyorlar. Son toplantı 1 Şubat Pazartesi günü yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin değerlendirmeleri ayrıntılı bir şekilde yaptıklarını belirtti.

Haberin Devamı

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Kabine Toplantısı’nın ne zaman yapılacağı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Bugün AK Parti Bayburt – Giresun – Niğde – Zonguldak 7. Olağan İl Kongrelerine canlı bağlantı ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, ‘Çarşamba günü millete sesleniş konuşmamı izlemenizi tavsiye ediyorum. Sizlere birçok güzellikleri orada takdim edeceğim.’ dedi.

SON YAPILAN AÇIKLAMALAR

Son toplantı 1 Şubat Pazartesi günü yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından millet seslenen Erdoğan, toplantıda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin değerlendirmeleri ayrıntılı bir şekilde yaptıklarını belirtti.

Uzaktan eğitim öğretimin temeli olan internete erişimdeki sınırlılığı dikkate aldıklarını ifade eden Erdoğan, "Köy okullarında 15 Şubat'ta eğitim-öğretimin başlamasını kararlaştırdık. Ancak okulların açıldığı köylerde vaka artışı yaşanması halinde eğitim ve öğretime yeniden ara verilebilecek. Bunu da özellikle söylemek zorundayım. Kovid-19 her şeyden tehlikeli ve önemli. Yavrularımızın kaybına tahammülümüz olamaz." ifadelerini kullandı.

Kabine Toplantısı ne zaman, hangi gün yapılacak Tüm gözler çarşamba gününde

Haberin Devamı

Her türlü tedbiri almak zorunda olduklarını söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarında ki eğitim öğretimin 1 Mart'tan itibaren başlaması için hazırlıklara başlanacak. Vaka sayılarındaki iyileşmeye paralel olarak 1 Mart'tan itibaren il bazında eğitim öğretimin kademeli başlaması için gereken çalışmalar da yürütülecek. Yine vakaların belirli bir sayının altına düşmesiyle birlikte esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli olarak gevşetilmesiyle ilgili takvimi de başlatmayı planlıyoruz. Bu vesileyle belediyelerden ve organize sanayi bölgeleri yönetimlerinden İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarının uygulanması hususunda hassasiyet göstermelerini beklediğimizi belirtmek istiyorum."

Haberin Devamı

Erdoğan, yaklaşık 11 aydan bu yana sabır ve metanetle tedbirlere riayet eden herkese teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!